НОВИНИ

Българка, блокирана в хотел в Тенерифе: Когато отмине карантината, веднага ще се върнем вкъщи

bnt avatar logo
от БНТ
17:53, 25.02.2020 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
По света

Тричленно българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе - Испания. Хотелът беше заключен, след като е установено, че един от гостите - италиански лекар, е заразен с коронавирус. Направен му е и втори тест и докато излязат резултатите, туристите в хотела ще останат блокирани. Препоръчано им е да не напускат стаите си, а излизането извън комплекса е забранено.

Българското семейство пристига в Тенерифе вчера с идеята за приятна почивка. Днес сутринта обаче, когато остават затворени в стаите си, почивката им е на път да се превърне в кошмар. Сънародниците ни научават за забраната да излизат с лист от здравните власти, пъхнат под вратата и препратка към рецепцията за повече информация. До късния следобед не знаеха много.

Според гости на хотела цитирани от "Еуропа прес" мъжът с положителни резултати за коронавирус е бил в хотела в продължение на шест дни, а „през това време вероятно пет или шестстотин души трябва да са напуснали хотела и да са се върнали на различни места в Европа".

Персонал с маски и хотел, заграден от полиция. Така осъмват туристите в хотела в Тенерифе тази сутрин. Спокойната до снощи обстановка с нищо не предполага евентуална карантина заради коронавирус.

Виктория Захариева, блокирана в хотел в Тенерифе: Навсякъде имаше поставени шишенца дезинфектанти за ръце, вода и много хора бяха започнали да изнасят закуската, чинии с колкото може повече храна и да я пренасят към стаите си.

По алеята, която води към плажа, тя е точно пред прозореца, патрулират само полицаи. Спряно е движението изцяло по нея. В двата ъгъла виждаме само полицаи и полицейски коли.

Първоначално, когато виждат засиленото полицейско присъствие, туристите не предполагат, че е чак толкова сериозно. Планираната почивка на българското семейство трябвало да продължи до петък.

Виктория Захариева, блокирана в хотел в Тенерифе: Топло време, слънце, палми, само че мисълта, като си представя, че тук мога да прекарам 14 дни или повече и да наблюдавам единствено и само тази картина, някакси ми действа подтискащо.

А планираното за тази вечер посещение на карнавала Санта Круз де Тенерифе остава само мечта.

Виктория Захариева, блокирана в хотел в Тенерифе: В момента, в който отмине карантината, възнамеряваме веднага да се върнем вкъщи. Много ни натежа всичко, много се изнервихме и не смятам, че дори и да отпадне карантината, ние сме в състояние да си продължим почивката.

Мария Хесус Монтеро, финансов министър и говорител на испанското правителство: На този етап гостите ще останат в хотела, докато резултатите от втория тест излязат и необходимите здравни мерки бъдат приложени в зависимост от тях.

Резултатите от втория тест трябва да станат ясни утре.

Все още не е ясно колко време туристите ще останат затворени в хотела. Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с българското семейство и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха в безстопанственост директорката на Басейнова дирекция-Пловдив (ОБЗОР)
Обвиниха в безстопанственост директорката на Басейнова дирекция-Пловдив (ОБЗОР)
"Белингкет": Единият от обвиняемите за опита за убийство на Гебрев е действащ дипломат
"Белингкет": Единият от обвиняемите за опита за убийство на Гебрев е действащ дипломат