НОВИНИ

Българка е най-популярната актриса в света в момента според класацията на IMDb

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:47, 28.10.2020
Чете се за: 01:26 мин.
Още
българка популярната актриса света момента класацията imdb

Става дума за Мария Бакалова, която влезе в ролята на 15-годишната Тутар във филма „Борат 2“.

Класацията измерва нарастващата популярност и търсене на актьорите в платформата в последно време. С челната си позиция Мария Бакалова изпреварва дори Саша Барън Коен, който изпълнява главната роля, но е четвърти в класацията.

View this post on Instagram

Thanks for the pants @jimmykimmel ! Had the best time with Jimmy and my tati @boratsagdiyev #Kimmel @JimmyKimmelLive #ABC

A post shared by Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial) on

Коя е Мария Бакалова?

В IMDb е описано, че Мария Бакалова е родена на юни 1996 г. в Бургас. На 6-годишна възраст започнала да учи пеене и да взима уроци по флейта. Завършила е Националното училище по изкуствата в Бургас, специалност aктьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта. След това е приета в Националната академия за театрално и филмово изкуство в София и през 2019 г. се дипломира.

Участвала е във филмите „Бащата“ и „Трансгресия“. Във филма „Борат 2“ Мария Бакалова играе дъщерята на Борат, която той води в САЩ, за да я омъжи за високопоставен политик във Вашингтон. За ролята българката е избрана на кастинг сред хиляди актриси, а самият Саша Барън Коен заяви, че ще „бъде пародия, ако не спечели Оскар“.

Бакалова дори се появи с него и в шоуто на Джими Кимъл, където говори на български.

Скандалът

Филмът предизвика скандал в САЩ още преди премиерата му. През юли при заснемане на една от сцените е „въвлечен“ личният адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани. Запис от скрита камера го показва в компрометираща ситуация в хотелска стая с русокоса жена, представила се за журналист. Оказа се, че това е Мария Бакалова в ролята на дъщерята на Борат. Записът показва Джулиани и актрисата, която му предложила масаж в хотелската стая. В един момент той се намира на леглото, като запасва ризата си с ръка в панталоните, след като журналистката е махнала закачените микрофони, писа АП. Саша Барън Коен нахлува, обявявайки, че момичето е едва на 15.

Впоследствие Джулиани отрича да е направил нещо нередно и определи случилото се като поръчков удар. През юли в интервю за "Ню Йорк пост" Джулиани коментира, че е мислел, че срещата е била сериозно интервю относно отговора на администрацията на Тръмп в борбата с коронавируса. Той съобщи, че се е обадил на полицията, след като Коен е влязъл в стаята.

View this post on Instagram

#iminlove knjhbbbxhahwwwwksll ️

A post shared by Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial) on

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви нови мерки срещу разпространяването на COVID-19 предприема Европа?
Какви нови мерки срещу разпространяването на COVID-19 предприема Европа?
Гърция затвори ГКПП "Промахон" за влизане на чужденци през нощта
Гърция затвори ГКПП "Промахон" за влизане на чужденци през нощта