НОВИНИ

Българска фирма попада под санкциите на САЩ

българска фирма попада санкциите сащ
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 01.02.2023
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Съединените щати обявиха днес нови санкции срещу 22 физически и юридически лица от различни държави, които, според Вашингтон, участват в опитите за заобикаляне на санкциите срещу Русия, съобщи Министерството на финансите на САЩ.

В черния списък са включени фирми от България, Израел, Кипър, Латвия и Сингапур. Те са свързани с електронното компютърно оборудване, разработките в областта на отбраната, търговията и строителството.

Българската компания, която попада под ударите на санкциите, е „Ю-СТОУН ЛИМИТЕД ООД”, ръководена от Александър Волфович.

Според публикувания на сайта на МФ на САЩ списък, Александър Волфович е роден на раждане 26 октомври 1961 г. и има израелско и кипърско гражданство.

Проверка на БГНЕС установи, че цитираната фирма се занимава с проучване, проектиране, изработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно осигуряване, проектиране, производство и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, производствена, консултантска, посредническа и търговска дейност и услуги, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Йомов: Животът се променя само към добро
Георги Йомов: Животът се променя само към добро
Фенове на Ботев Пловдив се събраха на протест срещу некачествения строеж на „Колежа“
Фенове на Ботев Пловдив се събраха на протест срещу некачествения строеж на „Колежа“