НОВИНИ

Българската песен за "Евровизия" 2020 се казва Tears Getting Sober

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:20, 04.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Култура

Tears Getting Sober е българската песен на "Евровизия" 2020 в Ротердам.

Освен Виктория, в екипа създал музиката и текста, попадат още: един от най-успешните български композитори Борислав Миланов, както и младите му колеги от "Симфоникс Интернешънъл" - Лукас Оскар Яниш от Австя и Корнелия Виболс от Швеция.

Феновете на "Евровизия" ще чуят песента за първи път по БНТ на 7 март в "Денят започва с Георги Любенов".

Сълзите пречистват душата. Олеква ти. Стягаш се и продължаваш. С послание, че няма нерешим проблем в живота - България отива на "Евровизия" 2020.

Виктория Георгиева - български представител на Евровизия 2020: Песента “Tears Getting Sober” е много лична за мен, защото имам много голямо участие като автор в нея. Заедно я писахме със "Симфоникс" във Виена. И беше много интересен процес, тъй като се бяхме затворили в едно студио цял ден. Хората имаха много проблеми и постоянно звъняха да им помагаме.

Геновева Христова - мениджър и продуцент в "Лигна груп": Малко интересна метафора си позволихме да направим с това как действително сълзите ни помагат да преодолеем проблемите, пред които сме се изправили. Защото знаете, че водата измива всичко.

"Евровизия" 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска Национална Телевизия и Ligna Group, като за първи път при участието на България в песенния конкурс се включва и генерален спонсор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Чуков: Не може бежанците да диктуват европейския политически ред
Владимир Чуков: Не може бежанците да диктуват европейския политически ред
Покачва се нивото на язовир "Студена"
Покачва се нивото на язовир "Студена"