НОВИНИ

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск беше отличена с наградата "Посланик на доброто"

българската спортна федерация деца младежи риск беше отличена наградата посланик доброто
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 28.02.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда "Посланик на доброто" по време на годишната церемония, организирана от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Призът на БСФДМР бе връчен лично от президента на БОК Стефка Костадинова, която не пропусна да отчете и успехите на младежите, които са били подпомогнати от федерацията през годините.

"За мен е чест и огромно удоволствие да съм тук, сред хората с толкова огромни сърца, грижещи се за нашето богатство и бъдеще – децата. Всеки един от отличените може да бъде горд са направеното и заслужава да чуе химна в своя чест. Поклон пред вас, вие сте много ярък пример за всички. Анатоли Илиев създаде модел за увличане на децата в спорта, за тяхната интеграция и социализация. Част от тези младежи вече спечелиха държавни титли, следват европейски, световни и олимпийски успехи. Тези деца са нашите шампиони", заяви в емоционалното си слово Костадинова, като в края призова всички присъстващи да стискат палци за българските олимпийци за да може родното знаме да се развее най-високо и на игрите в Париж следващото лято.

Председателят на БСФДМР Анатоли Илиев пък благодари за признанието и допълни, че всяка година повече от 2000 деца се включват в различните инициативи на федерацията.

"За мен е чест и удоволствие да предоставяме на децата нови и нови възможности да проявят своя талант и желание за спорт. Благодаря на БОК, на Министерството на младежта и спорта и на Държавната агенция за закрила на детето, че ни подкрепят и са с нас в тази важна кауза. Следим развитието на децата в риск, помагаме на най-талантливите да се реализират, вече имаме успехи на европейско и световно ниво. Тези младежи заслужават повече, много повече. Ежегодно повече от 2000 деца се включват в различните инициативи на федерацията. Осигурили сме и специални стипендии за най-талантливите. Спортът способства както за тяхната интеграция и социализация в обществото, така и с ролята на превенция срещу негативни явления и прояви", сподели Илиев.

Българска спортна федерация за деца и младежи в риск е създадена през 2003 г. и вече 20 години активно подпомага и насърчава спортните занимания на децата от различни социални институции в България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесът сезира ЕК заради размера на минималната работна заплата
Бизнесът сезира ЕК заради размера на минималната работна заплата
Столичната община подари GPS устройства на семейства с деца със специални потребности
Столичната община подари GPS устройства на семейства с деца със специални потребности