НОВИНИ

Българските сабльорки със сребро на турнира за Световната купа за девойки в Бахрейн, Кристина Миланова е трета индивидуално

Запомнящо се представяне направи Калина Атанасова, която навакса 12 туша и осигури мястото на България във финала.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
21:21, 05.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
българските сабльорки сребро турнира световната купа девойки бахрейн кристина миланова трета индивидуално
Слушай новината

Кристина Миланова се класира трета на сабя на турнира за Световната купа девойки в Бахрейн. В конкуренцията на 30 фехтовачки от 10 държави българката игра отлично, записа 7 победи и една загуба, и заслужено спечели бронзовия медал. В надпреварата участваха още две българки. Калина Атанасова (фехтовален клуб „Свечников“), завърши на осмо място, а Мариела Георгиева (фехтовален клуб „Пловдив БГ“) е девета.

Кристина Миланова, която е възпитаник на фехтовален клуб „Свечников“, излезе от групите с пет победи от пет срещи и влезе в директните елиминации под N5. В първия си двубой от втората фаза на състезанието, валиден за място сред най-добрите осем, сабльорката ни отстрани Дана Алкатани от Саудитска Арабия с 15:4. В Следващата среща Миланова победи Адема Серикбай от Казахстан с 15:14 и си осигури място на полуфиналите. В срещата за място във финала сабльорката ни отстъпи пред Гулистан Пердибаева от Узбекистан с 10:15 и се окичи с бронзов медал.

На същия турнир Калина Атанасова, Мариела Георгиева и Кристина Миланова спечелиха сребърните медали в отборната надпревара.

В първата си среща от състезанието Атанасова, Георгиева и Миланова победиха след изключително оспорвана игра тима на Казахстан с 45:44. Запомнящо се представяне направи Калина Атанасова, която навакса 12 туша и осигури мястото на България във финала. В двубоя за титлата отборът ни отстъпи пред Узбекистан с 30:45 и спечели сребърните медали.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома направи обрат срещу Лече с два гола в добавеното време
Рома направи обрат срещу Лече с два гола в добавеното време
Макс Верстапен спечели Гран при на Бразилия и записа 17-а победа за сезона във Формула 1
Макс Верстапен спечели Гран при на Бразилия и записа 17-а победа за сезона във Формула 1