НОВИНИ

Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала "Борис Гюдеров"

балкан ботевград развали празника миньор 2015 откриването обновената зала борис гюдеров
bnt avatar logo
от БНТ
21:38, 17.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан Ботевград победи Миньор 2015 с 85:67 като гост при дългоочакваното откриване на обновената след месеци зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

Домакините създадоха истински баскетболен празник със специална програма, много забавления и изненади за зрителите, които пък бяха изпълнили до краен предел съоръжението. На трибуните бяха и много официални гости, включително президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Мачът започна нервно за домакините, които набързо изостанаха с 0:5, но впоследствие отговориха със страхотна серия от 12 поредни точки, с което поеха водачеството в резултата. За нещастие на домакинските фенове обаче това бяха и последните по-позитивни моменти за тях тази вечер, тъй като от този момент нататък ботевградчани поеха изцяло контрола върху двубоя.

Още до края на първата четвърт шампионите бяха си осигурили преднина, която в хода на втората и третата част непрестанно увеличаваха, за да поведат с 69:44 преди последните 10 минути.

В последната част домакините от Миньор 2015 все пак понамалиха изоставането си, за да дойде финалната сирена при пасив за тях от 18 точки - 67:85 и под бурните аплодисменти на привържениците в залата.

По 20 точки за победителите отбелязаха Майки Диксън и Георги Герганов, като Диксън добави и 12 асистенции, за да оформи "дабъл-дабъл". С "дабъл-дабъл" се отчете и Йордан Минчев - 18 точки и 10 борби, а също с 18 пункта завърши Димитър Димитров.

За Миньор 2015 Перник Александър Милов реализира 21 точки, докато Данило Аранитович приключи с 11.

След успеха, който беше дебютен за Небойша Кнежевич начело на Балкан Ботевград, тимът вече е с баланс 9-8 на 5-ото място в класирането, а перничани са 9-и с 6-11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски отново отстъпи на Монца и отпадна на четвъртфиналите на CEV Challenge Cup
Левски отново отстъпи на Монца и отпадна на четвъртфиналите на CEV Challenge Cup
Черноморец се справи с коварния Черно море, Академик Пловдив надви у дома Берое
Черноморец се справи с коварния Черно море, Академик Пловдив надви у дома Берое