НОВИНИ

Балкан се измъчи, но успя да спечели домакинството си на Левски с 79:75

Шампионите записаха осма победа в НБЛ този сезон.

балкан измъчи успя спечели домакинството левски 7975
Снимка: официален сайт на БК Балкан
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 22.12.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан постигна трудна победа срещу измъчвания от проблеми тим на Левски. На старта на 13-ия кръг в Национална баскетболна лига шампионите записаха успех със 79:75, като макар да водеха през повечето време, до последно победителят не бе ясен. Загубата бе осма поредна за столичния тим.

В този двубой извън групата за „зелените“ заради лек проблем остана Мартин Сотиров. За „сините“ отново не игра Лъчезар Димитров, който обаче взе участие в загрявката, а повторен дебют за тях направи Зейн Ноулс. Двубоят бе първи за тима след напускането на Алън Арнет и Джон Флорвиъс, които преминаха в Рилски спортист.

Гостите вкараха първите 5 точки в мача, но бързо отборът на Петър Златанович отвърна със серия от 8:0 и излезе напред в резултата. Двубоят продължи много равностойно, а след десет минути игра Балкан имаше минимален аванс при 22:21.

Двата тима поддържаха близка дистанция и през втория период. Домакините се възползваха от повечето грешки на съперника си, но пък правеха много пропуски от далечно разстояние и не успяваха да поведат с повече от 6 точки, а почивката дойде при 45:41 в тяхна полза. Силно за тях се включи Майки Диксън, вкарал всичките си 10 точки само в тази част, с колкото на полувремето бе и Зейн Ноулс за опонента.

Балкан водеше през цялата трета четвърт и макар на няколко пъти баскетболистите на Димитър Ангелов да бяха близо до обрат, преди решителния период те изоставаха с 61:68.

По-малко от пет минути преди края „зелените“ дръпнаха със 79:66 – най-голямата разлика до момента в мача. Левски обаче не се предаде и 72 секунди преди края се доближи само на 6 – 79:73 след дълъг период без кош за съперника. Златанович очаквано взе прекъсване, след което последваха пропуски от тройката и от двете страни, а часовникът вече работеше в полза на Балкан, който спечели мача.

Николай Грозев бе най-резултатен за Балкан с 15 точки. За Левски с 16 точки и 9 борби е Димитър Маринчешки.

След този двубой Балкан е с баланс 8-5, а в последния кръг за 2023 г. гостува на Черно море Тича. Левски е с 4-9 и му предстои домакинство на Берое.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на Украйна: Благодарни сме на България и на целия български народ за всестранната подкрепа
Посланикът на Украйна: Благодарни сме на България и на целия български народ за всестранната подкрепа
ЦСКА надигра Академик Пд за пети пореден успех в НБЛ
ЦСКА надигра Академик Пд за пети пореден успех в НБЛ