НОВИНИ

Балтазар: Това бе специфичен мач, дългата пауза между полувремената наруши ритъма ни

балтазар специфичен мач дългата пауза полувремената наруши ритъма
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 10.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар не бе доволен след нулевото равенство срещу Локомотив София в първия двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Срещата бе и официален дебют за португалския наставник на „канарчетата“, който в началото на тази година замени на поста хърватина Желко Копич.

"Беше труден мач за нас, в който не постигнахме желания резултат. Мисля, че почти през целия двубой контролирахме събитията на терена, но за жалост не съумяхме да стигнем до успеха", започна Балтазар.

Португалският специалист обърна внимание и на дългата пауза от близо час между двете полувремена, която се получи заради проблем с електрозахранването на базата в "Коматево".

"През първото полувреме създадохме немалко положения, опитвахме с атаки по двата фланга и през центъра, но не вкарахме. Въпреки това, влязохме на полувремето с добра инерция. След това обаче дойде дългата пауза и наруши нашия ритъм. След почивката продължихме да бъдем по-добрият отбор на терена и да доминираме, но не успяхме да отбележим", допълни старши треньорът на Ботев.

"Това беше специфичен мач. Антоан Бароан и Тодор Неделев изиграха първите си минути в официална среща от много дълго време насам. Искахме да контролираме случващото се на терена, да пресираме високо и да отнемаме в противниковата половина, но в последните десет минути се оголихме в защита и можеше да допуснем попадение. През трансферния прозорец ни напуснаха много играчи, но не искам да се оплаквам от това. Моята работа като треньор е да намеря верните решения с футболистите, с които разполагам", завърши Бруно Балтазар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генчев: Представихме се на добро ниво, равенството е справедливо
Генчев: Представихме се на добро ниво, равенството е справедливо
Как реагираха партиите на изказването на президента за вето при санкции срещу Русия за ядрената енергетика?
Как реагираха партиите на изказването на президента за вето при санкции срещу Русия за ядрената енергетика?