НОВИНИ

Банско в очакване да падне карантината

bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 29.03.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

Банско очаква последните дни под карантина.

Градът беше поставен под пълна карантина на 17 март в 20.00 часа. Очаква се тя да падне на 31 март в 20.00 часа.

Дали карантината ще падне, тепърва ще разберем.

Жителите на Банско успяха да останат стриктни и дисциплинирани.

Иван Кадев, кмет на Банско: Надяваме се този срок да бъде преустановен, да бъде преустановена карантината и оттам насетне при нови условия също да има ограничения за влизане и излизане в нашия град. Предполагам и се надявам, че компетентните органи ще ни дадат ясни, категорични и конкретни указания за това как ще се процедира. Надявам се тези предприятия да започнат работа при спазване на всички условия за санитарно-хигиенните изисквания. Към момента в Банско се спазват стриктно изискванията за карантина. Хората са отговорни, осъзнават необходимостта от тези мерки.

Под пълна карантина имаше и жители на други градове, останали в Банско. Сезонни работници останаха в наетите от тях квартири. Тези, които ги напуснаха, останаха в специално общежитие, създадено от Общинския кризисен щаб.

Пред най-големи предизвикателства ще бъдат изправени сега всички ресторантьори и хотелиери, които имат бизнес в града.

Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско: Ние действително сме към последните дни на нашата карантина. Очакаме с нетърпение да бъде махната. Целите пред нас са да завъртим бизнеса, колелеото да заработи. Чуваме се непрекъснато с колегите, даваме си добри думи, приповдигваме си настроението. Опитваме на всеки да вдъхнем кураж. Няма да бъде лесно да заработи машината, да се пуснат хотелите, ресторантите, кафетата, но пък оптимизмът и позитивизмът настъпват и страхът от коронавируса, отстъпва пред желанието ни за живот.

Продължават безплатните медицински консултации за всички жители на Банско чрез социалните мрежи и различни социални платформи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пласидо Доминго е приет в болница 14 дни след първите симптоми на COVID-19
Пласидо Доминго е приет в болница 14 дни след първите симптоми на COVID-19
Тримата починали в Благоевград са със съпътстващи заболявания
Тримата починали в Благоевград са със съпътстващи заболявания