НОВИНИ

Барселона победи Панатинайкос и записа пети успех в Евролигата

барселона победи панатинайкос записа пети успех евролигата
bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 04.11.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Барселона постигна пети триумф в Евролигата през сезона. В своята „Палау Блауграна“ момчетата на Роджър Гримау спечелиха срещу Панатинайкос с 80:72 в мач от шестия кръг на турнира. Каталунците имат в актива си и 1 загуба, докато отборът на Ергин Атаманс е с баланс от 2-4.

И в двата тима липсваха основни фигури. За испанския гранд не играха Рокас Йокубайтис и Николас Лапровитола, докато за „детелините“ до Барселона не пътуваха Костас Слукас и Лука Вилдоса.

Домакините стигнаха до преднина от 28 точки след 75:47 в началото на последния период. Панатинайкос обаче отговори със серия от 14-0, за да сведе пасива си до 61:75. Все пак въпреки натиска на гостите в края, Барса издържа с помощта на Джабари Паркър и Джеймс Наджи.

Джабари Паркър приключи със 17 точки и 5 борби за Барселона. Ориол Паули добави 12. С по 10 точки се отчетоха Никола Калинич и Томаш Саторански, като последният записа на сметката си и 7 борби.

Джериън Грант бе най-резултатен за Панатинайкос с 15 точки. Александър Балцеровски се отчете с 12. Мариус Григонис остана с 11 точки.

В следващия си двубой на 10 ноември Барселона ще бъде домакин на Цървена Звезда, докато същият ден Панатинайкос ще излезе срещу АЛБА Берлин.

Баскония на Коди Милър-Макинтайър прекъсна серия от три поредни загуби в Евролигата. На свой терен отборът на гарда повали Партизан след 84:83. Испанският състав е с баланс от 2-4, колкото има и сръбският гранд.

След равностойна първа четвърт, завършила при равенство за 23:23, домакините стигнаха до минимална преднина за 48:42 на голямата почивка. След паузата Партизан не се отказваше и направи обрат за 66:63. В последната четвърт надлъгването продължи преди Джеймс Нънали да изведе гостите напред с 83:82 с успешен наказателен удар. 0.1 секундa преди сирената Чима Монеке не сбърка на два пъти от фаул линията за 84:83, с което гарантира успеха на своя тим.

Коди Милър-Макинтайър завърши с 9 точки, 8 борби, 8 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути в игра. От неговите колеги Чима Монеке бе най-резултатен с 16 точки и 6 борби. С по 14 приключиха Маркъс Хауърд и Тадас Седекерскис, като последният грабна и 8 борби.

Джеймс Нънали бе най-добър за Партизан с 16 точки. Тристан Вукчевич вкара 13. С по 11 точки останаха Зак Лидей и Огнен Ярамаз.

На 9 ноември Баскония на Коди Милър-Макинтайър ще гостува на Олимпиакос, докато същият ден Партизан е домакин на Фенербахче.

Виртус Болоня надделя над гостуващия Анадолу Ефес (Турция) с 93:81 (20:18, 21:27, 28:17, 24:19) и се изкачи на трето място в класирането с баланс 5-1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сабаленка, Швьонтек и Гоф продължават към полуфиналите на Финалния турнир на WTA в Канкун
Сабаленка, Швьонтек и Гоф продължават към полуфиналите на Финалния турнир на WTA в Канкун
Зам.-министърът на здравеопазването: Лекарства в аптеките ще има
Зам.-министърът на здравеопазването: Лекарства в аптеките ще има