НОВИНИ

Баскетболен клуб Левски помоли за уважение след успеха на Черноморец

БК Левски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 23.03.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на баскетболен клуб Левски твърди, че отборът е жертва на неуважение, въпреки че се класира на финал за Купата на България.

"Сините" се наложиха над Черноморец, но след срещата от лагера на бургазлии се оплакаха от съдийството. Наставникът на тима Васил Евтимов е на мнение, че "работата е нагласена" за финал между столичните отбори на ЦСКА и Левски.

Столичани не са съгласни с мнението на противника си и помолиха за уважение, след като уточниха, че не искат да навлизат в полемики. От клуба изразиха и уважение към бившият играч на клуба Васил Евтимов. Левски сигнализира и за обиди по адрес на Серхий Павлов.

Ето и изявлението на Левски в социалната мрежа "Фейсбук":

От името на баскетболисти, треньорски щаб и ръководство на Левски, бихме искали да споделим с вас следното:

Не сме съгласни по този начин да се омаловажава трудът ни, както на играчите, така и на треньорите. Мислим, че всички положихме много усилия, в хода на целия сезон, и въпреки огромните трудности, постигнахме един невероятен успех с класирането си на финал за Купата на България. Смятаме, че нашата игра, нашите качества, нашата работа, са причина Левски утре да е финалист и да се бори за трофея. Всеки, който твърди противното, по наше мнение проявява огромно неуважение към баскетбола като игра. Не искаме да влизаме в полемики, но държим на уважение към нас и труда, който полагаме всеки ден и знаем, че и съперниците го правят също!

Ние безкрайно уважаваме отбора на Черноморец, старши треньора Васил Евтимов, който също е носил екипа на Левски, и работата в баскетбола в град Бургас. Надяваме се на подобно отношение и призоваваме към взаимно уважение.

Левски винаги търси причините за загубите си в своята игра и представяне на първо място, и в този случай не бихме искали фокусът да се измества върху външни фактори. Няма да се оправдаваме никога и искаме да срещаме подобно отношение от останалите.

Също така бихме искали да обърнем внимание и на БФБаскетбол, към отношението към нашия състезател Серхий Павлов, който бе нападнат вербално от представител на ръководството на Черноморец, уважавана фигура в нашето общество. Само навременна намеса на нашия щаб предотврати и физически контакт между двамата. Серхий Павлов и никой баскетболист, треньор, човек, не заслужава подобно отношение, и бихме искали федерацията и компетентните органи да обърнат внимание на ситуацията.

Надяваме се финалът да стане празник, за нас е чест да сме там и ще оставим за пореден път всичко на терена за победата!

Бъдете с нас в битката в петък, 24 март, 19.00 часа в Арена София!

Само Левски!

Баскетболистът на Левски Асен Великов твърди, че съдийските решения не са повлияли на крайния резултат на срещата.

"Винаги съм гледал грешките единствено и само в себе си без да се оправдавам или търся причините другаде. Поради тази причина още снощи изгледах запис на мача ни срещу Черноморец Бургас и смело мога да заявя, че за мен съдиите по никакъв начин не са повлияли на крайния резултат от мача. Бих седнал с всеки, който не е съгласен заедно да изгледаме мача и да коментираме спорните ситуации. Да, грешки има, но са и в двете посоки! Кой не греши? Всеки отбор завършва мача с над 10 грешки, защо съдиите да са безгрешни? Пак казвам и заставам с думите си, че съдиите не са повлияли на мача! САМО ЛЕВСКИ !", написа Великов в профила си във "Фейсбук".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военноморските ни сили се включват в румънското учение ,,SEA SHIELD 2023”
Военноморските ни сили се включват в румънското учение ,,SEA SHIELD 2023”
Полицията в Елхово разследва случай на жестокост към куче
Полицията в Елхово разследва случай на жестокост към куче