НОВИНИ

Баскетболистите на Шумен записаха първия си успех в предсезонните мачове

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:06, 28.09.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
БК Шумен
Снимка: БК Шумен
Слушай новината

Шумен записа първия си успех в предсезонните мачове. В “Арена Шумен” домакините победиха Черно море Тича с 87:80 в петата си проверка преди началото на сезон 2022/23 в НБЛ.

Срещата започна силно за Шумен, които след поредица откраднати топки се откъснаха със 7 точки. Черно море обаче нямаше намерение да губи мача още в първата четвърт и отговори с няколко добри атаки. Шумен поддържаше аванс от 2-3 точки в тази първа четвърт благодарение на много резултатно нападение. В края на първия период Шумен отново затегна защитата и успя да увеличи аванса си до 12 точки – 26:14.

Втората четвърт продължи с по-добро нападение за Шумен и разликата се вдигна още. Варненци обаче отново намериха сили да отговорят с много добра стрелба от дистанция, както и с по-активна защита започнаха да топят изоставането си. Кош със сирената на гостите затвори първото полувреме при 41:37 в полза на Шумен.

Третата четвърт започна силно за Шумен, които отново започнаха да бележат с много висок процент на ефективност. Новото попълнение Майк Адеунми изигра силни минути и разликата за Шумен скочи до 14 точки. Черно море не намери сили до края на част да отговори и шуменци затвориха частта при 70:56.

През последната четвърт домакините поддържаха аванса си над 10 точки, въпреки че варненци предложиха много по-добра стрелба от далечно разстояние. В края на мача “моряците” започнаха да се представят и по-добре в подкошието като обираха голяма част от борбите, което им помогна да стопят разликата до 5 точки. Шумен обаче вкара в една от последните си атаки за 87:80, а варненци пропуснаха на два пъти от тройката и мачът бе затворен при този резултат.

Шумен ще изиграе още един контролен мач преди началото на сезона в НБЛ срещу Спартак Плевен като гост. Мачът е насрочен за неделя, 2 октомври.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо отново захвърли капитанската си лента, този път след загубата от Испания
Роналдо отново захвърли капитанската си лента, този път след загубата от Испания
КЕВР обсъжда намаляване на цената на природния газ
КЕВР обсъжда намаляване на цената на природния газ