НОВИНИ

Белият дом за интервюто на Хари и Меган пред Опра: Това е тяхна лична работа

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:46, 09.03.2021
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Продължават реакциите след интервюто на Опра Уинфри с британския принц Хари и съпругата му Меган. От Белия дом приветстваха куража на двойката. Кралски експерт и биограф определи обвиненията в расизъм към кралската фамилия като несъстоятелни.

Белият дом определя интервюто на Меган и Хари пред американската телевизионна водеща Опра Уинфри за тяхна лична работа в качеството им на частни лица. На редовен брифинг прессекретарят Джен Псаки все пак изтъкна куража им да говорят.

"Меган Маркъл е частно лице, както и Хари. Изисква се смелост от всеки, който излезе напред и говори за борбата за собственото си психично здраве и разкаже своята история", заяви той.

В скандалното интервю: Меган и Хари с обвинения в расизъм към кралското семейство

Според някои коментари думите на Меган Маркъл, с които тя фактически обвини кралско семейство в расизъм, са предизвикали шок сред британските поданици. Кралски коментатор обаче сподели други наблюдения.

"Пиша за кралското семейство и го следя отблизо от 40 години и мога да кажа, че никога не съм забелязала и капка расизъм", каза Пени Джунър.

Като удар по монархията определи интервюто PR експертът Мария Конакчиева. В "Денят започва" тя посочи, че вероятно Меган и Хари са имали за цел да засегнат основно Уилям и Кейт, както и принц Чарлз. Ще отговори ли кралицата?

"Не очаквам реакция от британското семейство", допълни тя.

Всичко е шоубизнес: Колко ще спечели Опра от интервюто с Меган и Хари

Конакчиева изтъкна още и че Опра Уинфри не е задала неудобни въпроси. Интервюто е донесло на телевизия CBS приходи от 7 млн. долара - по 325 хиляди долара за всяка 30-секундна реклама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 76 000 дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха в България
Над 76 000 дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха в България
Виктор Валдес се завръща като треньор в Барселона
Виктор Валдес се завръща като треньор в Барселона