НОВИНИ

Бен Шелтън и Камерън Нори се класираха за четвъртфиналите в Оукланд

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:30, 10.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Първите двама поставени на тенис турнира от категория АТР 250 в Оукланд, Нова Зеландия - Бен Шелтън и Камерън Нори - започнаха с победи участието си в надпреварата, след като надиграха съответно Фабиан Марожан и Люка ван Аше.

Водачът в схемата Шелтън не срещна трудности с унгареца Марожан и го победи с 6:3, 6:4 за час и 12 минути игра. Американският левичар пласира 10 аса и реализира три пробива по пътя към първия си успех през новия сезон.

Така, 21-годишният възпитаник на Университета Флорида се класира за четвъртфиналите в Оукланд, където негов съперник ще бъде испанецът Роберто Карбайес Баена, който елиминира поставеният под №7 Себастиан Офнер от Австрия със 7:5, 6:3.

В същото време двукратният финалист в столицата на Нова Зеландия Камерън Нори също започна с победа участието си в надпреварата през тази година, надигравайки трудно Люка ван Аше с 6:3, 6:7(6), 6:1 за точно два часа и половина игра.

Двубоят от осминафиналите можеше да завърши и два сета, тъй като в тайбрека на втория британецът имаше мачбол при 6-5 точки в своя полза, но загуби три поредни разигравания, а с това и втората част.

Този развой обаче по никакъв начин не повлия на Нори, който без проблеми спечели в решителната част с 6:1 и така в четвъртфиналите ще спори с квалификанта от Чили Алехандро Табило, който надви нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп със 7:5, 6:3.

Междувременно, провал в турнира претърпяха поставените под №3 и №4 в основната схема - Франсиско Серундоло и Феликс Ожие-Алиасим, които загубиха още при първата си поява на корта.

Аржентинецът бе разгромен от френския квалификант Александър Мюлер с 1:6, 1:6 за малко повече от час игра, докато бившият полуфиналист от US Open Ожие-Алиасим отстъпи на Даниел Алтмайер с 6:7(9), 5:7, след като пропиля четири сетбола в хода на първата част.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Инспекциите в "Билла" и ОМВ не са насочени срещу австрийския бизнес, проверки има в над 500 фирми
Асен Василев: Инспекциите в "Билла" и ОМВ не са насочени срещу австрийския бизнес, проверки има в над 500 фирми
Путин се пошегува за работата си: "Не се напрягам"
Путин се пошегува за работата си: "Не се напрягам"