НОВИНИ

Берое се върна към победите в Първа лига след домакински успех над Септември

берое върна победите първа лига домакински успех септември
Снимка: ПФК Берое Стара Загора
bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 12.05.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора спечели с 2:0 домакинството си на Септември в среща от първия плейофен кръг на Първа лига.

„Зелените“ излязоха напред в резултата след попадение на Тонислав Йорданов от дузпа в 28-ата минута. Резултатът се запази до почивката и двата тима се оттеглиха с гол преднина за Берое. През втората част играта бе значително по-динамична и двата отбора създадоха по няколко положения за отбелязване на гол. Съставът на Николай Киров обаче отново бе по-точен и удвои своята преднина с гол на Уерди Мара. Резултатът се запази до края и Берое спечели ценни три точки в борбата за оцеляване в елита.

Двубоят започна равностойно, а първият удар дойде в десетата минута, когато Ламбулич овладя на границата и стреля, но топката рикошира и не затрудни вратаря Шейтанов.

Гостите отговориха с добра атака две минути след това, която бе завършена от Александров, но топката мина покрай вратата.

След две поредни статични положения гостите стигнаха до удар от наказателното поле чрез Георгиев, но топката мина на метър от гредата.

Берое получи право да изпълни дузпа в 26-ата минута, след като Серкан центрира, а Ромарио игра с глава. Топката обаче срещна ръката на съперник и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Тонислав Йорданов, който прати топката в мрежата със силен удар в средата – 1:0

Две минути по-късно Ромарио получи в наказателното поле, финтира бранител и стреля, но друг защитник успя да блокира и не затрудни стража на гостите.

В 43-ата минута Пешов получи на фланга и намери Стоянов в наказателното поле, който стреля в движение, но над вратата.

Това бе всичко през първата част и двата тима се оттеглиха на почивка с гол преднина за Берое.

Пет минути след подновяване на играта топката бе центрирана в пеналта на „зелените“, където Петков стреля с глава, но покрай вратата.

Тонислав Йорданов получи дълъг пас в 51-ата минута, напредна и пробва да прати елегантно топката в мрежата, но Шейтанов улови.

Ромарио Мойс бе изведен отлично в 54-ата минута, напредна, навлезе в наказателното поле и финтира бранител, но се засуети с удара и впоследствие той бе блокиран в корнер.

Три минути по-късно Стояновски получи в наказателното поле и стреля силно от малък ъгъл, но Караджов изби в корнер.

Резултатът бе удвоен в 62-ата минута, когато току-що влезлия на терена Уерди Мара се разписа. Симеон Мечев изведе чудесно Васил Василев, който надбяга бранител на гостите и предостави отлична топка за албанеца, който я прати в мрежата за 2:0.

Последваха накъсани игрови минути заради нарушения и промени в двата тима.

Гостите от Софиястигнаха до удар от дистанция в 79-ата минута, но Караджов спаси.

До края нямаше сериозни ситуации за гол, а на два пъти се стигна до разбърквания в наказателните полета. Удар обаче не бе отправен.

Така Берое спечели срещата с 2:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гюров: Важно е да се случи промяната, без значение дали в опозиция или в управлението
Андрей Гюров: Важно е да се случи промяната, без значение дали в опозиция или в управлението
Демерджиев за исканата оставка на Гешев: На мен ми прилича на късане на опашката на гущера
Демерджиев за исканата оставка на Гешев: На мен ми прилича на късане на опашката на гущера