НОВИНИ

Берое стартира „Да играем футбол в училище“

берое стартира bdquoда играем футбол училищеldquo
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 27.04.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое стартира днес новата си кампания - "Да играем футбол в училище", информират от футболния клуб.

Проектът е разработен в съответствие с един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта – развитие и насърчаване на учащите към системна физическа активност и практикуване на спорт (футбол) като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Кампанията започна с посещение на СУ "Железник", а гости на децата от 1 до 4 клас бяха футболистите от представителния тим Мирослав Енчев и Симеон Мечев, треньори от ДЮШ на клуба, изпълнителният директор Стелиян Попчев и треньорът от щаба на мъжкия отбор Иван Желев.

Всички заедно участваха в демонстративни игри и уроци, а играчите на Берое се снимаха с всички и раздадоха много автографи. Всички участници получиха билет за предстоящия в петък мач от първенството срещу Арда, а най-активните спечелиха и още беройски награди. Следващата седмица предстои посещение във II ОУ "П.Р. Славейков".

Дейностите, предвидени в "Да играем футбол в училище с ПФК Берое", са част от мерките за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група - децата от начален етап на обучение в училищата.

Основните цели на клуба са за подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Желанието на клуба е за популяризиране на марката "Берое" сред децата в града, както и да осигури условия за осъществяване на тренировъчна и състезателна дейност на учениците с достъп до футболните бази и квалифицирани треньорски кадри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Николов с признание в САЩ
Алекс Николов с признание в САЩ
Асен Василев: Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим, приключи
Асен Василев: Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим, приключи