НОВИНИ

БФ по ски очаква успешен и предизвикателен нов сезон в зимните спортове

БФ ски, Алберт Попов, Радослав Янков, Камен Златков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:30, 29.11.2022
Чете се за: 04:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Надяваме се на един по-успешен и по-нормален сезон. Това заяви председателят на БФ по ски Цеко Минев на пресконференция на Националния стадион „Васил Левски“ преди новия сезон в зимните спортове.

Събитието бе и по повод предстоящата Световна купа по сноуборд, която ще се проведе между 21-22 януари догодина в Банско. Пред медиите говориха още заместник-председателят на федерацията Георги Бобев и водещите ни състезатели Радослав Янков, Алберт Попов и Камен Златков.

„Настъпва нов сезон, нови предизвикателства, Световна купа по сноуборд, Световно първенство по сноуборд за младежи, паралелни дисциплини – да очакваме един по-успешен сезон и по-нормален след пандемията в последните години. Надявам се, че ще се получат нещата както трябва. Това, което се случи, с успеха на Радо Янков и завоюването на Големия кристален глобус – той повлече крак, всичките усилия на федерацията да има следващо поколение, започнаха да се случват благодарение на неговите успехи. Има едно поколение от няколко състезатели, които за годините си са на световно ниво. Тервел Замфиров, има и още няколко момчета като него – това е плод на добрата координация, мисля, че точно така трябва да се получават нещата в спорта“, сподели още Минев.

„Действително един много интересен сезон предстои със сериозен календар за федерацията, сериозен международен календар. Възстановяваме един формат – Балканска купа, с решение на всички балкански държави, голям награден фонд, надяваме се на сериозно участие не само от Балканския полуостров, но и от другите развити ски страни. Тя ще се проведе в края на сезона. Пожелаваме успех на всички, да не забравяме, че Владо Зографски вече записа първи точки през сезона. Стартовете за Световната купа по сноуборд са на 21 и 22 януари, само в двете паралелни дисциплини – паралелен гигантски слалом и паралелен слалом, ще има 120-140 участника, това ще е една от последните проверки преди Световното“, коментира Бобев.

Радо Янков говори за очакванията си преди Световната купа и прогнозира място около челото.

„Отново ще имаме Световна купа в Банско, надявам се да се представя на високо ниво, да зарадвам българските фенове. Сезонът ни е доста сериозен и натоварен, предстои ни Световно първенство през февруари в Грузия. Добре сме подготвени, здрав съм, тази седмица заминаваме за втория старт, тъй като първият беше отложен. Това е сбъдната мечта да карам пред родна публика, не съм си и представял да се кача на първото място. Ако всичко се получи, трябва да сме около първите места“.

Най-добрият ни скиор Алберт Попов призна, че има още малко работа по ските и се надява на по-силен сезон тази кампания.

„За момента всичко върви нормално в подготовката. Имам още малко работа за ските, за да покажем добри резултати в първите състезания. Най-трудните месеци за нас са януари и февруари, ние също имаме Световно първенство във Франция. Надявам се да сме в много добра форма – с този страхотен минал сезон, се надявам да покажа още по-добри резултати през новия“, каза Попов.

„Много съм щастлив, че започва нов сезон. Направихме вече няколко състезания, постигнах добри резултати, мога само да си пожелая здраве и смятам, че с всичко друго ще се справим“, добави Камен Златков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След консултациите на "Дондуков" 2 - има ли шанс за редовен кабинет?
След консултациите на "Дондуков" 2 - има ли шанс за редовен кабинет?
Леденият парк в София се готви за първите си посетители (ВИДЕО)
Леденият парк в София се готви за първите си посетители (ВИДЕО)