НОВИНИ

БФС раздаде по 60 топки на клубовете от Първа лига за новия сезон

бфс раздаде топки клубовете първа лига новия сезон
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 14.06.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският футболен съюз (БФС) раздаде по 60 топки за клубовете от Първа лига от продукта, който е официален за първенството в Първа Лига. Представителите на клубовете от елита имаха възможност да получат топките от домакина на футболния съюз преди началото на жребия.

Топката е продукт на Адидас и беше изработена от германския спортен гигант специално за Световното първенство в Катар през 2022-а година. Тя носи и името Приключение и вече е изпробвана от българските отбори. За новия сезон този продукт остава официална топка на българското първенството.

"Даваме по 60 топки на клуб и им пожелаваме успешна подготовка и успешна нова спортно-състезателна година. Миналата година първенството беше много интересно. Не се знаеше нищо като крайно класиране нито в Първа лига, нито във Втора, дори и в Трета имаше много интригуващ финал. Пожелавам на отборите през новия сезон да покажат още по-добри игри и да имаме още по-силен сезон", заяви пред журналистите Директорът на Първенства и турнири Валентин Чакъров.

"Форматът на първенството остава същият, както и този за Купата на страната. Кръговете с датите и часовете ще бъдат изработени след жребия за европейските клубни турнири, който е на 20-и и на 21-и юни. Както знаете, догодина има Европейско първенство и поради тази причина Първа Лига ще приключи в края на месец май. През есента всички кръгове ще се изиграят в уикендите, а само един междинен е предвиден – през септември", заяви президентът на Професионалната лига (БПФЛ) Атанас Караиванов.

Неделчо Михайлов от Направление Спортно-техническо обяви, че последният есенен кръг ще се изиграе на 10-и декември, а на 17-и в последния месец от годината е резервната дата за изиграване на отложени мачове. Пролетният дял на сезон 2023/24 ще започне на 18-и февруари.

Жребият за първенството във Втора лига ще се изтегли другата седмица, когато Лицензионната комисия прегледа документите на отборите там. Единствено повече работа има при новаците от четирите Трети лиги. Вчера е минала инспекция на стадионите на Марек (Дупница) и на Бдин (Видин), а в следващите дни ще бъде направена такава в Балчик и Несебър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха нива с канабис при спецоперация в петричко село
Откриха нива с канабис при спецоперация в петричко село
Слънчево време днес, задават се нови валежи
Слънчево време днес, задават се нови валежи