НОВИНИ

Благотворителна социална кухня в Пловдив осигурява храна за хора в нужда

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 26.04.2020
5475
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Поредица дарителски инициативи в Пловдив. От началото на кризата десетки големи компании, малки частни фирми и граждани се обединяват и осигуряват хранителни продукти за хора, изпаднали в нужда.

В каузата ежедневно се включват и доброволци от БЧК, които доставят най-нужното до домовете на възрастни и самотни хора. В последните дни към дарителите се присъединиха и заведения, които заради извънредното положение не посрещат клиенти.

Инициатор на благотворителната инициатива е председателят на Пловдивското киноложко дружество Костадин Шанков.

Д-р Костадин Шанков, председател на Пловдивското киноложко дружество:Виждайки колко много хора имат нужда от препитание, реално от храна, една основна нужда човешка, реших да направя една кампания, тя започна много бързо, много експулсивно.

Граждани и фирми даряват продукти за каузата, а наши сънародници от Лондон и Ню Йорк изпращат финансови средства. Храната за хората в нужда се приготвя в пловдивски ресторант.

Георги Желязков, главен готвач в ресторанта: С дарените продукти ние се захващаме заедно с екипа, в който работя, да направим... топла вечеря или обяд на хора в нужда.

Маргарита Стойчева, управител на ресторантския комплекс: Винаги сме били част от историята и традицията на града и се възползваме от възможността да бъдем наистина отговорни.

Кампанията осигурява топла храна на 70 души, а други получават пакетирани продукти.

Д-р Костадин Шанков, председател на Пловдивското киноложко дружество: До момента се раздали суха храна на над 120 човека до края на месеца, като от първи май раздаваме отново за следващите две седмици.

Ресторантът в момента е затворен заради епидемията, но е запазил персонала си.

Маргарита Стойчева, управител на ресторантския комплекс: Ще направим всичко възможно да се възползваме от възможността, което ни дава постановление 55 за компенсации 60 на 40.

Социалната кухня ще продължи да работи до края на извънредното положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
34 години след аварията в Чернобил: Спомени и поуки
34 години след аварията в Чернобил: Спомени и поуки
Рекорден брой хора, погълнали дезинфектанти в САЩ
Рекорден брой хора, погълнали дезинфектанти в САЩ