COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Бойко Борисов: 115 км пътища на територията на Столична община и 40 км от община Варна ще бъдат извадени от винетната система

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:54, 27.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред депутатите, че ще бъдат извадени от обхвата на винетната система 115 км пътища на територията на Столична община и 40 км на територията на Община Варна. Решението ще бъде взето на днешното заседание на Министерския съвет. С другите 12 общини се водят преговори и по същия начин ще бъдат извадени от обхвата.

Борисов беше изслушан от депутатите за старта на толсистемата. От ляво заявиха, че има хаос и напрежение по темата. Премиерът отговори, че що се касае за безопасността на пътищата, не си спомня нито една реформа за 100 години на БСП управление. "Едно е да строиш двулентови пътища, друго е 12-лентови. АМ „Европа” и „Хемус” се строят усилено, другите се ремонтират. „Струма” се строи усилено" , каза още премиерът.

Той посочи също, че по отношение на виновните лица толсистемата да се забави, ще им бъде по търсена отговорност.

Корнелия Нинова: Хаос, напрежение и протести. Три пъти стартирате системата, три пъти провал.

Не можете да направите нито една модерна реформа като хората. Здравната се провали, административната доведе до хаос с касови апарати. Факт е, че нито една реформа не се прави така, както трябва.

Бойко Борисов, министър-председател: Да, в България се въвеждат трудно нещата, аз не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление.

Седем процента е цената, която и превозвачите считат, ползвайки цялата европейска практика, че е нормалната цена. И затова вчера се разбрахме в рамките на тези проценти да бъдат доставени тези устройства, които са необходими.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Затегнати са мерките в област Благоевград заради коронавируса
Затегнати са мерките в област Благоевград заради коронавируса
Във варненско село набират средства за закупуване на терапевтичен кон
Във варненско село набират средства за закупуване на терапевтичен кон