НОВИНИ

Боксьорът Георги Костадинов бе отличен по повод 50 години от олимпийската му титла в Мюнхен 1972

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
13:31, 26.09.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Георги Костадинов, бокс, юбилей
Снимка: БФБокс
Слушай новината

На специална церемония в "Музея на спорта" в София бе отличен боксьорът Георги Костадинов по повод 50 години от спечелената от него олимпийска титла до 51 кг от Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г.

На честването, организирано от Българска федерация по бокс, присъстваха легенди на българския бокс, олимпийски, световни и европейски медалисти, спортни деятели и приятели на именития спортист.

„Благодарен съм на всички, че се събраха заради мен, за да се видим и още един път да си покажем взаимно уважение. Това, че толкова хора дойдоха тук, ме прави истински горд. С този златен медал бе поставено началото на олимпийските титли, които спечелихме в бокса през годините", каза развълнуван и с насълзени очи Георги Костадинов.

Легендата получи плакет от името на БФ по бокс, връчен му от президента на федерацията Красимир Инински. „Вълнувам се, защото пред нас стои една истинска легенда. Георги Костадинов е емблема на българския бокс. Радвам се, че успяхме да съберем на едно място толкова много история. Щастлив съм, че и Стойка Кръстева е тук, защото така, един до друг застават първият и последната, засега, олимпийски шампиони на България в бокса", каза Инински.

Поздравления бяха изказани от легендата на леката атлетика и заместник-председател на Българския олимпийски комитет БОК – Йорданка Благоева, както и от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев.

Настоящият треньор на женския национален отбор Ангел Ангелов получи плакет за сребърния медал, който спечели на Игрите в Мюнхен, в категория до 63,5 кг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното в София
Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното в София
Над 330 кг марихуана бяха иззети в Пазарджик
Над 330 кг марихуана бяха иззети в Пазарджик