НОВИНИ

Борис Джонсън: Можем смело да твърдим, че сме преминали пика на заболяването

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:10, 30.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън днес се върна на работа за първи път, след като в началото на май стана първият световен лидер, заразен с COVID-19.

Вчера Джонсън трябваше да отговаря на въпроси в парламента, но не отиде, тъй като му се роди син. Днес той държа първата си пресконференция, на която съобщи, че пикът на пандемията на Острова е преминал.

Великобритания, обаче, е втората най-засегната от вируса държава в Европа. Жертвите там са близо 27 хиляди. Според Джонсън, в следващите седмици ще започне поетапно отпускане на мерките, а правителстовото ще представи ясен план за подпомагане на икономиката.

Борис Джонсън - премиер на Великобритания: Искам да благодаря на всички здравни работници, които направиха така, че днес да мога да говоря пред вас. И на тези, които стоят зад една много хубава визита в болница вчера. За първи път можем смело да твърдим, че сме преминали пика на заболяването. За първи път можем да бъдем оптимисти, че в дългосрочен план ще има подобрение на ситуацията. А в Оксфорд продължава усилената работа върху ваксината, надяваме се скоро да влезе в употреба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж с COVID-19 избяга от болницата във Враца, намериха го на бензиностанция
Мъж с COVID-19 избяга от болницата във Враца, намериха го на бензиностанция
Руският премиер Михаил Мишустин е заразен с коронавирус
Руският премиер Михаил Мишустин е заразен с коронавирус