НОВИНИ

Борис Джонсън се чувства добре, но остава в болница

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
15:38, 06.04.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС

48 000 са вече заразените с коронавирус във Великобритания, починалите са около 4900. Страната остава на осмо място в света по брой случаи на COVID-19, но е първата, чиито лидер е заразен.

Късно снощи премиерът Борис Джонсън влезе в болница след като симптомите му се влошили. От "Даунинг стрийт" 10 съобщават, че няма причина на този етап да се обсъжда дали Великобритания има нужда от друг лидер.

През последните десет дни премиерът на Великобритания Борис Джонсън демонстрираше привидно добро здраве и настроение, въпреки заразяването си с коронавируса. Чрез видеовръзка участваше в ежедневните срещи на кабинета. До снощи, когато беше приет в болница с висока температура и кашлица.

Говорителят му определи появилите се съобщения в руски медии, че 55-годишният Джонсън е подложен на кислородна терапия, като опит за дезинформация.

Този следобед в Туитър премиерът опроверга слуховете, че състоянието му е тежко.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: По препоръка на лекаря ми, тази нощ отидох в болница за рутинни изследвания, тъй като продължавам да имам симптоми на коронавирус. Чувствам се добре и поддържам връзка с екипа си. Заедно продължаваме битката срещу вируса в стремежа си да опазим всички здрави.

Позицията на правителството остава непроменена - Борис Джонсън е този, който управлява Великобритания. Стана ясно обаче името на потенциалния му заместник - външният министър Доминик Рааб, който днес оглави ежедневния брифинг за коронавируса.

Заразени сред управляващите са още здравният министър Ханкок, неговата заместничка и смятаният за "сив кардинал на Брекзит" - Доминик Къмингс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медици са под карантина в болницата в Кюстендил
Медици са под карантина в болницата в Кюстендил
7 служители на Спешна помощ в София са заразени с коронавирус
7 служители на Спешна помощ в София са заразени с коронавирус