НОВИНИ

Борислав Бояджиев: Викторио Илиев трябва да служи като пример за съотборниците си

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:43, 20.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
борислав бояджиев росенов чолов представиха отлично купа странджа
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на българския национален отбор по бокс за младежи Борислав Бояджиев похвали Викторио Илиев след триумфа му по време на Световната купа в Будва, Черна гора.

Илиев заслужи златния медал в категория до 60 кг, а след успеха му неговият наставник Бояджиев сподели, че младият боксьор трябва да служи за пример на своите съотборници заради начина, по който подхожда в срещите и неговото себераздаване на ринга.

"Много съм доволен конкретно от Викторио. Според мен това момче трябва да служи като пример за съотборниците си, по отношение сериозността, с която подхожда и себераздаването. Показа голямо израстване, още повече че по пътя към медалите победи двукратния европейски шампион за юноши от Азербайджан, от когото преди това бе губил 4 пъти. Това говори за характера и желанието му да се развива и да върви напред. Проведе отлично срещите си, като на финала не остави шанс на руснака", започна Бояджиев.

Наставникът на младежите сподели още, че е останал доволен от конкуренцията по време на турнира в Черна гора и изрази съжаление, че българските боксьори са пропуснали да спечелят още две медала в хода на надпреварата.

"Благодаря на момчетата и на Детелин. Смятам, че свършихме доста полезна работа. Освен мачовете, имахме и много качествени спаринги с боксьори от Куба, Бразилия, Армения, Русия... Разполагаме с качествени деца, но им трябва игра, трябва да се влагат наистина много в тренировъчния процес, ако искат да стигнат до световния бокс", завърши Борислав Бояджиев.

Световната купа в Будва беше част от подготовката на българските младежки национали за европейското първенство по бокс в Армения, което ще се проведе от 23 април до 4 май в Ереван.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансисти: Няма опасност за стабилността на банковата система у нас
Финансисти: Няма опасност за стабилността на банковата система у нас
Тервел Пулев се завръща на ринга с два мача през април
Тервел Пулев се завръща на ринга с два мача през април