НОВИНИ

Борислав Михайлов: Протестите срещу БФС са платени

борислав михайлов протестите бфс платени
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 20.05.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че протестите срещу централата, които се проведоха в последните месеци, са платени. Той обаче не пожела да назове от кого.

Борислав Михайлов говори след 10-ия конгрес на Българския футболен съюз, който не беше изборен, а с цел да се приеме бюджетът до 2026 година, който е не повече от 19 милиона и 200 хиляди лева на година.

Заседанието се проведе в хотел „Маринела“ в София и продължи малко повече от 3 часа.

„Протестите на феновете са платени. Не БФС е виновен за състоянието на клубовете, на които са фенове те. Това са излишни протести и е разединение, идва от някои младежи, които смятат, че трябва да вземат властта. Вие знаете по-добре от мен от кого са платени протестите. Питайте ме нещо друго“, сподели Борислав Михайлов на пресконференцията след конгреса.

Президентът на БФС уточни, че всички национални гарнитури са обезпечени финансово за следващите сезони.

„Бюджетът е стабилен – финансово стабилен, дори без подкрепата на държавата. Бюджетът е приет за четири години. Всичко, което трябва да прави една федерация, го правим, и то при условия на криза, пандемия и война. Днес имаше 435 делегати – никой не протестира. Протестите на феновете са платени и всички знаете от кого. Не футболният съюз е виновен за състоянието на въпросните клубове, а управлението на техните клубове. Това разединение идва от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта“, каза още Михайлов.

Относно казуса с изключените 64 клуба от БФС, президентът на централата обяви:

„Най-бавно мина точно това гласуване за въпросните клубове – всичко е разгледано. В бъдеще тези клубове могат отново да кандидатстват за членство във футболния съюз, когато си оправят нещата по законен ред. Тези изключени клубове нарушиха закона – те могат да направят и нови клубове, имат своите шансове в бъдеще. Хората идват тук и са обединени, а аз съм щастлив и спокоен човек“, завърши Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев: Главният секретар на парламента е подписал разрешителното за решетките
Никола Минчев: Главният секретар на парламента е подписал разрешителното за решетките
Максимални температури от 21° до 29° днес
Максимални температури от 21° до 29° днес