НОВИНИ

Борисов: Ако президентът наложи вето на извънредното положение, ще извадя ГЕРБ от парламента

живо премиерът борисов ген мутафчийски посетиха завод смолян шие маски защитни облекла
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 03.04.2020
11957
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

"Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Това е предложил той". Така премиерът Борисов коментира днешното изявление на президента Румен Радев по повод удължаването на извънредното положение.

Борисов заяви, че това са "нелепици" и президентът действа "като дърта злобна свекърва".

Премиерът на няколко пъти посочи, че социалната изолация е единствената досега мярка, прилагана в цял свят, която дава ефект върху разпространението на коронавируса. Той даде пример и с принудителното ваксиниране на дете, за да онагледи действията на правителството.

Защо никой не го попита дали е против извънредното положение - ето това е цензура, категоричен е Борисов. Аз съм от сутринта и отговарям на въпроси и се включвам на живо, допълни още премиерът.

Бойко Борисов и началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски посетиха завод за автомобилни части в Смолян.

В предприятието е направена реорганизация и ще се произвеждат предпазни очила и предпазни маски тип екрани, основно за нуждите на медицинския персонал у нас, който е на първа линия в борбата с коронавируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ресорната комисия одобри промените в енергийния закон
Ресорната комисия одобри промените в енергийния закон
Без лихви за нeплатени в срок такси за градини и ясли в Пловдив
Без лихви за нeплатени в срок такси за градини и ясли в Пловдив