НОВИНИ

Борисов: Ограбват ги, подкрепят се, късат си ризите - ще падне правителството, ако падне дерогацията

борисов
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 10.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Правителството съществува заради геополитическата обстановка, но тази подкрепа от страна на ГЕРБ трябва да се разграничи от случващото се с руския петрол у нас. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на учението на многонационалната бойна група на НАТО на полигона в Ново село.

Борисов напомни, че от година и половина ГЕРБ се бори да отпадне дерогацията. Според него тя работи в полза на чужди интереси.

"Сега какво се оказва - че когато ние управлявахме половината петрол беше руски, както е редно. А сега, по време на война, преработката на руския петрол е 100% и са реализирани огромни печалби, и се измъкнаха от джоба на българина реални левове.

Кой е виновен, кой е крив - който е управлявал и носи отговорност, да си отговаря. Сигурно е имало вратички и врати, и някои се е възползвал, но това беше политиката на България вече втора година. Знаят че ги ограбват, подкрепят се, късат си ризите - буквално ще падне правителството, ако стане дерогацията. И това, което излиза напоследък, е че става въпрос за милиарди левове. Защото е факт, че сме ограбени, а едни са спечелили милиарди.

На фона на войната в Украйна и Газа...правителството го има заради това тук. Изключително важно е да стоим геополитически в този блок. Така че ние ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещна с актива на партията, ще обсъдим всички плюсове и минуси и ще търсим начин да разграничим много ясно това, което подкрепяме и това, което - ако цитирам Денков, вадят пари от български джобове за бензин и нафта, за да се възползва някой в чужбина", посочи Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски: Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни
Пеевски: Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни
Илиян Филипов: Официален документ по случая няма
Илиян Филипов: Официален документ по случая няма