НОВИНИ

Борисов присъства на връчването на бойното знаме на Съвместното командване в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
10:28, 04.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

България разчита за сигурността си на Специалните части на българската армия, въпреки че създаването им не е било лесно. Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на празника на пловдивския гарнизон. На специална церемония бяха връчени бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции.

В словото си министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че не е било лесно да се направи подобна структура в Българската армия.

Бойко Борисов - министър-председател: Не беше лесно, имаше много съпротива да правим още една подобна структура, тъй като вече и за вас трябват бронирани машини, и за вас трябва допълнително финансиране, но това, което съм поел като ангажимент - 300 000 патрона вече имате, а сте видяли, че казармата се строи и на 18 март, когато ви е празникът, ще бъдете в новата сграда.

Премиерът определи войската като "специални сили" за страната.

Бойко Борисов: Не дай Боже, ако някога нещо се случи, войската, на която най-много разчитаме, са ето тези, и регионалните конфликти, и в световен мащаб показват, че това са тези, които вършат най-много работа.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов от своя страна напомни, че във военната ни история няма пленено българско бойно знаме.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Днес получихте бойното и представителното знаме, не забравяйте един факт - в българския военен музей има десетки чужди бойни знамена от победените наши противници, победени от нашата армия, но никъде по света няма пленено бойно българско знаме.

Пловдивският гарнизон отбелязва своя празник за пета поредна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико победа Майорка и затвърди позицията си в челната тройка
Атлетико победа Майорка и затвърди позицията си в челната тройка
Проф. Витанов: Надвиши ли броят на болните 300, ще се претовари здравната система
Проф. Витанов: Надвиши ли броят на болните 300, ще се претовари здравната система