НОВИНИ

Борусия Дортмунд взе минимален аванс срещу ПСЖ

Отборът на Борусия Дортмунд победи с минималното 1:0 ПСЖ в първи полуфинален двубой от Шампионската лига.

Станко Димов
от Станко Димов
23:58, 01.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Шампионска лига
Борусия Дортмунд Никлас Фюлкруг
Снимка: X / Borussia Dortmund

Отборът на Борусия Дортмунд победи с минималното 1:0 ПСЖ в първи полуфинален двубой от Шампионската лига. Двата тима се срещнаха в турнира за трети път този сезон, след като попаднаха в една група през есента.

Единственото попадение на „Сигнал Идуна Парк“ реализира централният нападател на домакините Никлас Фюлкруг, който беше точен в 36-ата минута, когато засече перфектно извеждащо подаване на защитника Шлотербек и с точен удар с левия крак не остави шанс за реакция на Донарума.

Двата отбора създадоха много голови положения и като по чудо други попадения не паднаха. В 44-ата минута Марсел Забицер направи атрактивен ножичен удар, но Донарума демонстрира котешки рефлекс и спаси.

Началото на второто полувреме пък определено беше за парижани. В рамките на няколко секунди в една атака Мбапе и Хакими последователно удариха гредите. В 55-ата минута Фабиан Руис с глава от 3-4 метра направи ужасяващ пропуск и не успя да уцели очертанията на вратата. 10 минути преди края на срещата бившите футболисти на Борусия – Хакими и Дембеле комбинираха успешно, но последният не беше точен при удара си от отлична позиция.

Малко преди това пък домакините настояваха да получат дузпа за нарушение срещу Фюлкруг, но такава не им беше дадена. В крайна сметка нови попадения нямаше и дуелът остава отворен. Реваншът в Париж е другата седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителни валежи днес и в близките дни
Значителни валежи днес и в близките дни
Победи за отборите на Валентин Антов и Петко Христов в Серия "Б"
Победи за отборите на Валентин Антов и Петко Христов в Серия "Б"