НОВИНИ

Боряна Калейн е шампион в многобоя на държавното по художествена гимнастика

Боряна Калейн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:04, 14.05.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Боряна Калейн от клуб "Левски Триадица" спечели шампионската титла в многобоя при жените на държавното първенство, категория ЕЛИТ, което се провежда в столичната зала "София".

Боряна игра много силно и навакса вчерашното си изоставане във временното класиране след допуснатата грешка на обръч и заслужено грабна шампионката купа. Боряна събра сбор от 133.800 точки (31.300 на обръч, 34.150 на топка, 34.250 на бухалки и 34.100 на лента).

"Чувствам се добре, вече съм в много добра форма. Това състезание беше една добра подготовка за мен за предстоящото Европейско първенство, което е след точно един месец", сподели тя в интервю за БНТ.

Сребърният медал спечели Стилияна Николова от клуб "Етър" Велико Търново, която събра сбор от 129.550 пункта (34.650 на обръч, което е и най-високата по сила оценка, получена в надпреварата за многобоя на цялото състезание, 32.400 за топка, 32.750 за бухалки и 29.750 на лента след допуснати неточности).

Бронзовият медал в многобоя при жените спечели Ева Брезалиева от клуб "Олимпия" Бургас със сбор от 125.600 с една мащабна и много красива и изразителна игра, въпреки, че Ева допусна грешки. Оценките, които Ева Брезалиева получи в многобоя са ( 32.500 на обръч, 29.800 на топка след сериозно изпускане, 32.100 на бухалки и 31.200 на лента).

Призът "Мария Гигова" бе връчен на победителката в многобоя при жените Боряна Калейн лично от Мария Гигова - трикратна абсолютна световна шампионка. Призът "Мария Петрова" бе връчен на победителката в тазгодишната надпревара в многобоя при девойките старша възраст Елвира Краснобаева, която имаше честта да получи приза именно от Мария Петрова.

При девойките младша възраст победителката в многобоя Магдалена Вълкова от клуб 'Илиана" получи приз "Диляна Георгиева".

Утре са финалите на отделните уреди във всички възрасти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус с украински туристи се запали на АМ "Черно море" (ОБЗОР)
Автобус с украински туристи се запали на АМ "Черно море" (ОБЗОР)
Радев: Само от правителството зависи икономическата криза да не прерасне в политическа
Радев: Само от правителството зависи икономическата криза да не прерасне в политическа