НОВИНИ

Ботев Пд и Марица Пд завършиха наравно в контролна среща

Съгражданите завършиха 2:2.

ботев марица завършиха наравно контролна среща
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:13, 19.01.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пд и втородивизионният Марица Пд завършиха наравно 2:2 в контролна среща, играна на базата на „канарчетата“ в квартал „Коматево“. Гостите поведоха с 2:0 до 36-ата минута с голове на Янко Ангелов и Веселин Марчев, но „жълто-черните“ стигнаха до равенството, след като точни бяха Мартин Секулич в 40-ата минута и Дилан Мертенс в 72-ата.

Неофициален дебют за Ботев направи новото попълнение Ехие Укаки, а другият нов играч на тима Георги Николов изгледа мача от трибуните.

Участие в двубоя не взеха и Антоан Бароан, Хидайет Ханкич и Точукву Нади.

Домакините стартираха по-активно и в 14-ата минута Константин Павлов отправи точен удар от дистанция, париран от Илия Николов.

В 23-ата минута гостите бяха близо до попадение, след като Станислав Маламов стреля силно от пряк свободен удар от около 20 метра, но Смъркалев успя да я докосне и тя срещна напречната греда.

Две минути след това Секулич бе изведен от Ивелин Попов зад защитата на „жълто-сините“, но не успя да уцели вратата.

В 27-ата минута Марица поведе в резултата. Станислав Маланов бе изпуснат от защитата на „канарчетата“ и напредна по левия фланг и върна към дъгата на наказателното поле, от където Янко Ангелов стреля технично в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В 36-ата минута гостите удвоиха преднината си. Свилен Щерев центрира отдясно на главата на Веселин Марчев, който засече неспасяемо в мрежата за 2:0.

Четири минути по-късно „жълто-черните“ намалиха изоставането си. Точен бе Мартин Секулич, разписвайки се от близка дистанция след прострелно подаване на Димитър Папазов от левия фланг – 1:2. При този резултат дойде и почивката.

Малко след подновяването на играта Веселин Марчев засече с глава центриране от корнер, но топката мина над напречната греда.

В 72-ата минута играчите на Душан Керкез изравниха резултата. Дилан Мертенс получи пред дъгата на наказателното поле и шутира точно в долния десен ъгъл на Петър Начев за 2:2, като по този начин оформи крайния резултат.

Малко преди края на срещата Фаустас Степонавичус получи травма и бе заменен принудително.

Това бе първа контролна среща за Ботев (Пловдив) от началото на зимната подготовка. В неделя „канарчетата“ заминават за Турция, където ще са на подготвителен лагер. За Марица двубоят бе втора проверка след успеха с 2:0 над третодивизионния Саяна (Хасково).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 2,35 лв. за кубик скача водата в Дупница от 1 април
С 2,35 лв. за кубик скача водата в Дупница от 1 април
Филмът "Опенхаймер" получи 13 номинации за наградите БАФТА
Филмът "Опенхаймер" получи 13 номинации за наградите БАФТА