НОВИНИ

Ботев Пловдив победи Черноморец Бургас в контролна среща

ботев пловдив победи черноморец бургас контролна среща
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 08.07.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив победи втородивизионния Черноморец Бургас с минималното 1:0 в контролна среща, играна на стадион "Христо Ботев". Единственото попадение в мача реализира Димитър Тонев, който бе точен от дузпа в 24-ата минута.

"Канарчетата" бяха по-активният отбор на терена през целия двубой и заслужено стигнаха до успеха.

Играчите на Станислав Генчев взеха инициативата още от началото на срещата и в 23-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, след като топката срещна ръката на Петър Патев при удар на Антонио Перера и главният съдия посочи бялата точката. Зад топката застана Димитър Тонев, който не сбърка, за да даде аванс на своя тим.

Малко след това вратарят на Черноморец Димитър Тодоров трябваше да се намесва при опасни удари на Тонев и Джаспър ван Хертъм с глава.

В 33-ата минута гостите от Бургас стигнаха до първото си опасно положение пред вратата на Ботев. Живко Петков стреля силно по земя, но Даниел Кайзер успя да парира, а след това се намеси решаващо и при опита за добавка на Венцислав Гюзелев.

В края на първата част Димитър Папазов и Антонио Перера можеха да удвоят преднината на "жълто-черните", но и в двата случая Димитър Тодоров спаси.

Десет минути след подновяването на играта през второто полувреме Димитър Тонев се озова на изгодна позиция за стрелба в наказателното поле на Черноморец, но завършващият му удар попадна право в обсега на вратаря на гостите. Малко след това стражът трябваше да се намесва и при шут на Лъчезар Балтанов.

До края на срещата играчите на Станислав Генчев имаха още няколко опасни ситуации пред вратата на Черноморец, но на два пъти Абдулайе Траоре не съумя да преодолее Димитър Тодоров.

В неделя Ботев Пловдив ще изиграе още една контролна среща срещу сръбския Раднички Ниш. Двубоят е от 19:00 часа отново на стадион "Христо Ботев".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море разгроми Черноморец Балчик в последната си контрола
Черно море разгроми Черноморец Балчик в последната си контрола
3 семейства на загинали полицаи от Варна и Бургас ще получат финансова подкрепа
3 семейства на загинали полицаи от Варна и Бургас ще получат финансова подкрепа