НОВИНИ

Бранимир Грозданов: Аз и отборът все още навлизаме в ритъм

29-годишният посрещач призна, че трябва да мине през период на аклиматизация след престоя в ОАЕ

Бранимир Грозданов
Снимка: ВК Нефтохимик Бургас
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 21.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Още във втория си мач за ВК Нефтохимик 2010 привлеченият само преди една седмица Бранимир Грозданов спечели приза за MVP на мача от 6-ия кръг на първенството, спечелен с 3:0 срещу Марек в бургаската зала „Младост“.

„Не мога да не съм щастлив от победата, благодаря и за индивидуалната награда. Благодаря и на феновете на Нефтохимик – почувствах симпатията им, ще се постарая да оправдая и за в бъдеще очакванията им. Най-важни са победите – когато дойдат те, идва и настроението и у нас, и по трибуните. Трябва обаче да отбележа, че и аз, и отборът все още навлизаме в нужния ритъм. Познавам тялото си и трябва да призная, че физически в момента не съм в оптимална форма. Но се надявам скоро да вляза, защото няма време, а и тимът има нужда от мен“, каза 29-годишният посрещач за официалния клубен сайт.

Бранко призна, че трябва да мине през период на аклиматизация след престоя в ОАЕ. Затова пък едва ли има човек в Нефтохимик, който да познава по-добре от него съперника ни на 1/16-финалите за Купата на Европейската конфедерация (CEV) – турският Аркас (Измир), в чийто състав е една от звездите на европейския волейбол, германският диагонал Георг Грозер.

„В последните две години, по време на престоя ми в Турция, съм играл няколко пъти срещу тях. Мога да кажа, че са много класен отбор, голямо име. Винаги са в Топ 5 на първенството на Турция. Но пък ние трябва да се забавляваме, чисто волейболно, и оттам нататък – каквото сабя покаже“, заключава Грозданов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачка в Софийската филхармония заради ниски възнаграждения
Стачка в Софийската филхармония заради ниски възнаграждения
Владимир Чуков: Йемен иска Израел да прекрати действията си в Газа
Владимир Чуков: Йемен иска Израел да прекрати действията си в Газа