НОВИНИ

Бразилия стана третата страна в света по брой заразени с COVID-19

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:19, 20.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

За първи път Бразилия регистрира над хиляда смъртни случая от COVID-19 за денонощие, с което общият им брой достигна близо 18 хиляди. Страната е най-новото огнище на бързо разпространение на болестта. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля налагането на забрана за пътувания от Бразилия до Съединените щати.

Бразилия вече е третата страна в света с най-много случаи на COVID-19, след САЩ и Русия. От началото на епидемията там са потвърдени повече от 270 хиляди случая, а само за 24 часа починаха рекорден брой хора - 1179.

Умберто Коща, бивш здравен министър: Министерството на здравеопазването нито обяснява, нито координира своята работа с местните власти. А кабинетът дори лансира идеята за чудодейно лекарство за решаване на проблема, което не отговаря на действителността.

Президентът Жаир Болсонаро настоява срещу коронавируса да се употребява медакаментът хлорохин. Преди дни, именно поради несъгласие да подпише подобна заповед, оставка подаде министърът на здравеопазването.

Според последните данни на бразилското здравно министерство Сао Пауло е най-тежко засегнат от коронавируса.

Димаш Коваш, директор на спешен център в Сао Пауло: Губим битката с вируса, това е истината.

Над 63 хиляди заразени и 4800 починали - това са обобщените данни за Сао Пауло. В Рио де Жанейро над 26 хиляди души са с положителни проби, а смъртните случаи са 2800.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещето на футбола в Италия зависи от броя на заразените в следващите дни
Бъдещето на футбола в Италия зависи от броя на заразените в следващите дни
Шест нови случая на COVID-19 във Висшата лига
Шест нови случая на COVID-19 във Висшата лига