НОВИНИ

Брифинг на Националния оперативен щаб, 17.00 часа: 62 случая на заразени с COVID-19 у нас

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:05, 16.03.2020
13426
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

62-ма вече са заразените с коронавирус у нас, съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА от 95 направени проби 4 са положителни, които се намират на домашно лечение. От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни.

Болните в отделните клиники са: ВМА -10, Пирогов - 2, Александровска болница - 2, Габрово - 2 и Плевен - 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина. Разписали са декларация, носят съдебна отговорност, ако нарушат престоя си вкъщи.

Изпратен е болен, доказано положителен за коронавирус, от Лом в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение и прокуратурата трябва да се самосезира.

В четири поредни дни премиерът Борисов, както и началникът на щаба ген. Мутафчийски са били изследвани във вирусологичната лаборатория на ВМА по два метода, направени са им бързи кръвни тестове.

Резултатите от всички техни проби са отрицателни. Всички членове на Националния щаб са изследвани. Техните резултати също са отрицателни.

Доц. Ангел Кунчев обясни, че веднага след приключване на работа на щаба, ще подготвят заповедта на министъра и ще бъде изпратена до РЗИ-тата, за да бъдат допълнени пет страни, от които всички граждани подлежат на вече задължителна 14-дневна карантина. При съществена промяна страните ще бъдат допълвани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенски телекомуникационен оператор предоставя безплатен достъп до интернет
Русенски телекомуникационен оператор предоставя безплатен достъп до интернет
Започна дистанционното обучение на учениците
Започна дистанционното обучение на учениците