НОВИНИ

Бум на големи бебета във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
23:12, 04.12.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Любопитно

Бум на бебета с внушителни размери в града. Само за седмица се родиха 3 бебета с тегло над 5 кг. Децата и техните майки са напълно здрави и предстои да бъдат изписани.

Малкият Владислав е най-голямото новородено бебе от началото на годината във варненската Акушеро-гинекологична болница. Момченцето тежи 5,110 грама, а ръстът му е 55 см. Въпреки желанието на майката да роди по естествен път, се е наложило цезарово сечение, заради големите размери на бебето.

Д-р Снежинка Цветкова - началник на Неонатологичното отделение в СБАГАЛ - Варна: Сравнително рядко се раждат деца с толкова високо телесно тегло. В началото беше с малко по-забавена адаптация, но вече е в добро общо състояние и днес ще бъде при мама.

Д-р Сима Сабинова: При бременни, които са с гестационен диабет се наблюдава по-голям плод, но в този случай майката е абсолютно здрава.

Момченцето е второ дете на 33-годишната Мария.

Мария Бончева - майка: Малкият обича да си хапва много, за мен е голямо щастие, че Бог ме дари с такова голямо и здраво дете.

Само преди дни проплака още едно бебе гигант, но този път в родилното отделение на болницата "Света Анна" във Варна. Момиченцето е с внушителното тегло от 5,180 грама. В същото време в АГ болницата в града се роди и бебето с най-малко тегло за тази година. Силвия тежи само 610 грама.

Д-р Снежинка Цветкова - началник на Неонатологичното отделение в СБАГАЛ - Варна: В 28-ма седмица, вече е в стабилизирано състояние, след като в началото се подпомагаше дишането й.

От началото на годината досега в родилните отделения на двете болници са проплакали близо 3000 бебета.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националният флаг на Китай вече е на Луната
Националният флаг на Китай вече е на Луната
В Швейцария курортите остават отворени, но забраняват пеенето извън вкъщи
В Швейцария курортите остават отворени, но забраняват пеенето извън вкъщи