НОВИНИ

Цалапица отново на протест - там е и младежът, закарал обвинения за убийството на Димитър до летището

bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 03.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Нов протест на жителите на село Цалапица тази вечер. С настояване за незабавното откриване и връщане у нас на убиеца на 24-годишния Димитър хората блокирха кръговото кръстовище на Орта хан по пътя за Пазарджик.

Близките, родините и приятелите на убития Митко протестират повече от месец с искания за справедливи присъди и прозрачно разследване на престъплението.

На протеста бе и Стелиян Дзивков - младежът от Цалапица, който е закарал Рангел след убийството до летище София, за да хване полет до Германия. Стелиян обясни, че не са били много близки, а и заради разследването няма как да сподели подробности. Във въпросната вечер Рангел не е имал външни наранявания, но се е държал странно.

"Изглеждаше странно, да. Нищо не сподели през целия път изглеждаше леко уплашен нищо не можа да спомене. Товорихме си много неща, но нищо конкретно по изчезването на Димитър. Изглеждаше видимо стресиран, уплашен", разказа Стелиян.

40 дни след смъртта на младия мъж все още основният заподозрян за престъплението не е арестуван. Майката на Димитър Малинов - Атанаска Бакалова направи обръщение към сочения за основен извършител Рангел Бизюрев. Тя се обърна с него с молба да се предаде, за да стане ясна и неговата версия. За него се знае, че се укрива в Германия, а в Цалапица все повече се появяват съмнения, че той може и да е натопен.

"Да го помоля - нека да дойде, да застане и да каже това, което се е случило, защото други виновници ще се разминат, а той ще бъде издирваният, търсеният и той ще понесе наказанието", призова Атанаска Бакалова.

Двама близнаци бяха обвинени в лично укривателство за жестокото убийство на Димитър Малинов. Протестиращите искат бвинението спрямо тях да бъде променено от "укривателство" в "съучастие".

По време на протеста полицията предприе мерки преминаващите автомобили да бъдат спирани на определени интервали, без да се пренасочват през обходни маршрути.

Текст и снимки: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в София след катастрофата, при която загина 15-годишно момче
Протест в София след катастрофата, при която загина 15-годишно момче
Ливърпул с класическа победа над Астън Вила у дома
Ливърпул с класическа победа над Астън Вила у дома