НОВИНИ

Черно море нанесе шесто поредно поражение на Левски в НБЛ, Рилски спортист се справи като гост на Миньор 2015

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:31, 16.12.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
черно море нанесе шесто поредно поражение левски нбл рилски спортист справи гост миньор 2015
Слушай новината

Отборът на Черно море Тича постигна четвъртата си победа от началото на кампанията в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като срази като гост състава на Левски със 79:75 в среща от 12-ия кръг.

Варненци бяха догонващи в резултата в големи периоди от двубоя, но в заключителните му епизоди показаха, че искат повече успеха и в крайна сметка го постигнаха, нанасяйки по този начин шесто поредно поражение на "сините" в родното първенство.

Развръзката на мача в зала "Триадица" дойде в заключителните секунди, когато Асен Великов първо се отчете с важна тройка за домакините, а по-късно след пробив реализира за равенство при 75:75. Впоследствие Къртис Джоунс бе точен за "моряците" за 77:75, а след като Златин Георгиев пропусна отново да направи резултата равен Джоунс бе фаулиран и вкара на два пъти от наказателната линия за крайното 79:75 в полза на гостите.

За успеха Тач Ънру се отчете с 19 точки, а със същия актив приключи и влезлият от пейката Къртис Джоунс. В същото време за Левски Алън Арнет вкара 16 пункта, докато Джон Флорвиърс завърши с "дабъл-дабъл" - 14 точки и 15 борби.

В подреждането Черно море заема 10-а позиция с баланс 4-8, докато Левски е 7-и със същия актив, но по-добра точкова разлика, като между тях са още тимовете на Берое и Ямбол.

Междувременно, в друга среща от кръга Рилски спортист се наложи с 97:70 като гост на Миньор 2015 Перник.

Първото полувреме на мача беше равностойно, като след трудното начало самоковци съумяха да намерят верния ритъм и така се оттеглиха на почивката при аванс от 43:38 в своя полза.

След подновяването на играта обаче гостите доминираха изцяло на паркета, а в края от серия от 17:2 точки им позволи да затворят мача с близо 30 пункта аванс при 97:70.

Чавдар Костов и Джоузеф Лоусън се отчетоха с по 19 точки за победителите, а Алекс завърши с 16, докато от другата страна Георги Кендеров вкара 15 за перничани, а Данило Арнитович и Лъчезар Тошков добавиха по 13.

В класирането Рилски спортист заема 3-ото място с баланс 7-5. Миньор 2015 пък е на 6-ата позиция с актив от 5 победи и 7 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо София не може да контролира ефективно движението в екозоната?
Защо София не може да контролира ефективно движението в екозоната?
Льо Авър поднесе изненада и се справи с Ница в мач от Лига 1
Льо Авър поднесе изненада и се справи с Ница в мач от Лига 1