НОВИНИ

Черно море разби Славия като гост и оглави подреждането в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:12, 12.08.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
черно море разби славия гост оглави подреждането първа лига
Слушай новината

Отборът на Черно море записа четвъртата си поредна победа в родната Първа лига, надигравайки с 5:1 като гост състава на Славия в среща от 5-ия кръг на шампионата.

Убедителният успех за варненци направи така, че те да оглавят класирането в първенството с актив от 13 точки, колкото има и Локомотив Пловдив, но "моряците" вече имат предимство при головата разлика.

Тимът на Славия пък в трети пореден мач не успя да стигне до победата, а тежката загуба тази вечер остави "белите" на 11-ото място с 4 пункта.

На стадион "Александър Шаламанов" в София двубоят започна много неприятно за домакините, които след груба грешка в отбрана позволиха на Матеус Машадо да даде аванс на Черно море още в 4-ата минута.

В средата на първата част отново неточност в играта на Славия позволи на гостите да организират бърза атака, при която Александър Василев стреля, Николай Кръстев спаси, но при добавката Матеус Машадо реализира втория си гол в срещата за 2:0.

До почивката "белите" показаха малко по-добра игра в предни позиции и върнаха едно попадение след автогол, който бе записан на името на Пабло Гарсия.

През второто полувреме испанецът все пак се реваншира за този момент, правейки резултата 3:1 от дузпа, отсъдена след намеса на системата ВАР, която подсказа на рефера Георги Кабаков за нарушение на Виктор Генев срещу Матеус Машадо.

В заключителните минути на срещата пък Алекс Фернандес и Исмаил Иса оформиха крайното 5:1 в полза на Черно море, с което "моряците" определено превърнаха в кошмар първото домакинство като треньор на Славия на легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нюкасъл и Брайтън с убедителни победи на старта на новия сезон във Висшата лига
Нюкасъл и Брайтън с убедителни победи на старта на новия сезон във Висшата лига
Калоян Братанов отпадна в първия кръг на елиминациите на европейското първенство по плуване до 23 г. в Дъблин
Калоян Братанов отпадна в първия кръг на елиминациите на европейското първенство по плуване до 23 г. в Дъблин