НОВИНИ

Черно море ще зимува на върха в Първа лига след домакинска класика срещу Славия

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:49, 09.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море ще завърши календарната 2023-а година като лидер в класирането на родната Първа лига, след като в среща от 20-ия кръг варненци надиграха с класическото 3:0 у дома състава на Славия.

С успеха "моряците" събраха 45 точки и със сигурност не могат да бъдат изместени от върха дори ако в утрешния ден ЦСКА спечели дербито с Лудогорец, тъй като в единствения си двубой срещу "червените" дотук през кампанията момчетата на Илиан Илиев вкараха гол на чужд терен при равенството 1:1.

Загубата на Славия пък сложи край на серията тима от четири поредни мача без поражение в първенството и така "белите" остават засега на 10-ото място с 21 пункта и до края на настоящия кръг могат да бъдат изместени от там от тимовете на Крумовград и Хебър Пазарджик.

В днешната среща на "Тича" обаче футболистите на Златомир Загорчич просто не намериха отговор срещу Черно море, който поведе в 25-ата минута след прецизен изстрел по земя на Алекс Фернандес от границата на наказателното поле.

Малко преди да изтече първият час игра във Варна отново бразилецът беше точен за 2:0, като този път той се възползва от подаване на Пабло Гарсия, напредна с топката и накрая преодоля вратаря Светослав Вуцов, удвоявайки аванса на своя тим.

В 69-ата минута отново Фернандес беше в центъра на събитията, асистирайки на Васил Панайотов, който с глава отблизо беше точен за крайното 3:0.

По този начин Черно море си гарантира, че за пръв път в историята на тима ще зимува на първото място в класирането на българския футболен шампионат, след като през есента варненци записаха 13 победи, 6 равенства и допуснаха само едно поражение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентина Димитрова се нареди 31-а в женското преследване от Световната купа по биатлон в Хохфилцен
Валентина Димитрова се нареди 31-а в женското преследване от Световната купа по биатлон в Хохфилцен
Ливърпул обърна десет от Кристъл Палас и временно излезе начело в класирането на Висшата лига
Ливърпул обърна десет от Кристъл Палас и временно излезе начело в класирането на Висшата лига