НОВИНИ

Четири години по-късно: Видео показва тормоз над ученичка в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
23:30, 02.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Развитие по случай отпреди 4 години. Преподавател от Бургас беше дисциплинарно уволнен днес заради видео, в което се вижда как крещи и заплашва в час дете със специални образователни потребности. Записът е направен от неизвестен автор още преди 4 години, но беше разпространен днес. Прокуратурата в морския град проверява случая. Сигнализирана е и Агенцията за закрила на детето.

На кадрите се вижда как двама от преподавателите в Помощното училище в Бургас се държат агресивно с ученичка в час. Единият е пенсиониран преди 4 години, когато е сниман клипът, а другият е уволнен днес.

"Изгледах го веднъж и честно да ви кажа съм объркана. Лично за мен е много важно кой е авторът на този клип и защо 4 години този клип не се показва при положение, че всеки един от нас, който работи с деца, независимо какви, трябва когато стане свидетел на нещо подобно, да сигнализира", коментира директорът на Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас Диана Костова.

Агенцията за закрила на детето ще провери случая. Сигнал е подаден и в прокуратурата.

"Разпредено е да бъде извършена проверка от служителите на ОД на МВР-Бургас и от Районния инспекторат по образование в Бургас. Същата следва да бъде осъществена в най-кратки срокове, като работата по случая ще започне още от сутринта", обясни прокурор Зорница Щърбева.

Ще бъдат проведени и разговори с родителите на детето, тъй като досега те не са сигнализирали за нередност.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое обърна Пирин след драма в Благоевград
Берое обърна Пирин след драма в Благоевград
След атака срещу петролен танкер: САЩ обещаха "колективен отговор" на Иран
След атака срещу петролен танкер: САЩ обещаха "колективен отговор" на Иран