НОВИНИ

Четирима абитуриенти с COVID-19 след празник в дискотека в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 07.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Регионални

Четирима абитуриенти от различни пловдивски училища са положителни на COVID-19 след празник в дискотека.

Както БНТ съобщи още в петък, заведението е затворено, заради заболели сред персонала. 13 са новите положителни проби в Пловдив през последното денонощие. Проучват се контактните им лица.

От областния щаб отказаха да съобщят учебните заведения, за да не се създава паника. Според експертите в областта противоепидимичните мерки се спазват въпреки повишения брой случаи.

Има обаче и изключения, признават от щаба. Това са масовите събития като празненствата за спечелването на футболната купа от Локомотив Пловдив и концерти в града.

"Tо и предишния ден Античният театър беше много по-пълен отколкото заповедта на министъра предвижда, а именно 50% от капацитета, разбирате ли, че ние като общество не поемем своята отговорност и не спазваме мерките", каза областният управител Дани Каназирева.

Увеличават се болничните легла в Пловдив – наред с Ифекциозна клиника, в Транспортна болница вече са приети 4 пациенти. Болни с COVID-19 трябва да се поемат и от общинската болница "Свети Мина".

"Голямото ми притеснение за „Свети Мина“ дали ще се справи с организацията и с приемането на пациенти, защото имаме нужда от нея. Всичко е въпрос на мениджмънт, всичко е въпрос така да си организират работата, че да имаме предоставяне на адекватни здравни грижи", каза Каназирева.

Днес се очакват и резултатите от тестовете на общинските съветници в Пловдив, където има доказан положителен случай на заразата.

Автор: Златин Бояджиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал ще играе на турнира в Мадрид
Надал ще играе на турнира в Мадрид
Нашествие от комари във Варна
Нашествие от комари във Варна