НОВИНИ

Четвърти случай на коронавирус в САЩ, в Италия смъртните случаи вече са 29

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:47, 29.02.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Общество

В Италия смъртните случаи от новия коронавирус вече са 29. За едно денонощие броя на заразените в страната е нараснал с 240 - до 1128. Рязък скок на заболелите от КОВИД 19 в Южна Корея. За един ден са регистрирани 813 нови случая. За първи път в страната е потвърдено и повторно заболяване с вируса. Вниманието на медиците днес е насочено и към Съединените щати, където вече има четвърти случай с неясен източник.

Тегу - градът огнище на заразата в Южна Корея. За един ден броят на болните там се е увеличил с близо 600 души. За да се ограничи разпространението на вируса, южнокорейските власти призоваха хората да избягват да излизат навън през почивните дни.

Заразените от КОВИД 19 в света веча са 85 хиляди. В Иран вирусът продължава да взема жертви. 43-ма са починалите пациенти. Единствения пощаден от заразата континент е Антарктида. Неизвестните около новия коронавирус продължават да се трупат.

В Съединените щати е регистриран четвърти случай с неясен източник на зараза.

Сара Коди-директор "Обществено здраве", окръг Санта Клара: Последният случай е възрастна жена с хронични здравословни проблеми. Тя била приета в болница с дихателни проблеми. Тя не е пътувала в чужбина, не е била в контакт с хора, които са пътували извън страната, както и със заразени.


За да се ограничи разпространението на КОВИД-19, във Франция забраняват обществените събирания с над 5 хиляди души. Болните в страната вече са 73-ма. Властите отмениха полумаратона, който трябваше да се проведе утре в Париж.

В помрачено настроение е и Женева, където започна демонтажът на залите, където след пет дни трябваше да започне най-внушителното автомобилно изложение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди мигранти се струпват на турско-гръцката граница (ОБОБЩЕНИЕ)
Хиляди мигранти се струпват на турско-гръцката граница (ОБОБЩЕНИЕ)
Освободиха областния лидер на ВМРО Стефан Послийски
Освободиха областния лидер на ВМРО Стефан Послийски