НОВИНИ

ЧЕЗ повишава готовността на своите екипи заради лошото време

чез повишава готовността своите екипи заради лошото време
bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 23.03.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Бизнес

ЧЕЗ Разпределение България повишава степента на готовност на своите екипи във връзка с влошената метеорологична обстановка на територията, която компанията обслужва. 400 екипа ще реагират незабавно при нужда, къобщиха от пресцентъра на дружеството. Могат да се мобилизират допълнителни екипи, ако ситуацията го наложи.

„Извънредното положение в страната води до затруднения за всички, включително и за нас. Въпреки това нашите служители са на терен и ще реагират по възможно най-бързия начин. Ще командироваме хора при нужда, при пълно спазване на изискванията на институциите. Всички сме наясно, че обстоятелствата затрудняват придвижването и вярвам, че хората ще бъдат търпеливи. Няма да спираме работа при аварийни ситуации, предизвикани от лошото време, разполагаме с високопроходима техника, а служителите са снабдени с необходимите документи за преминаване през пунктовете за проверка. Надяваме се природата да е благосклонна към нас“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Екипите на дружеството са снабдени със специално оборудване за работа в трудни условия. На тяхно разположение са 308 аварийни автомобила, 132 броя специализирана техника, 12 АТВ-та с вериги за сняг, 9 моторни шейни и др. При нужда компанията ще поддържа връзка с областните управители и кметовете на общини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пета градска болница в София е временно под карантина
Пета градска болница в София е временно под карантина
Правната комисия прие да се съобрази с ветото на президента
Правната комисия прие да се съобрази с ветото на президента