НОВИНИ

COVID-19 стопи планина от мускули: Културист шокира със снимка след 6 седмици на вентилация

bnt avatar logo
от БНТ
10:36, 26.05.2020
18370
Чете се за: 01:14 мин.
Любопитно
covid стопи планина мускули културист шокира снимка седмици вентилация

Фитнес маниакът Майк Шулц шокира последователите си в Инстаграм, публикувайки своя актуална снимка след прекарана коронавирусна инфекция, пише сайтът Buzzfeed.

Мъжът, който е специалист по медицински грижи в американска болница, развил усложнения от заболяването и се наложило да бъде шест седмици интубиран на апаратна вентилация.

През този период Майк, който може да се похвали със завидна атлетична фигура, приличаща на планина от мускули, губи 22 кг. След драстичното отслабване, тялото му изглежда кльощаво, а самият той е измъчен и изморен от болестта.

Майк Шулц е последовател на културизма, не пропуска да спортува шест или седем пъти седмично.

На снимката, публикувана на 11 май и споделена почти 30 000 пъти, той току-що е завършил шест седмици в интензивно лечение. Целта на фотоса е да покаже колко сериозни могат да са последствията за млад, трениран и здрав организъм без никакви заболявания, след като се зарази с коронавирус.

"Коронавирусът ми намали белодробния капацитет поради пневмония. От осем седмици съм далеч от приятелите и семейството си.", споделя Майк.

"Мислех, че съм млад, че вирусът няма да ме засегне. Знам, че много млади хора мислят като мен. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали сте млади, стари или имате медицинска история. Заболяването може сериозно да ви засегне.", обяснява мъжът, преборил инфекцията.

Майк е хоспитализиран на 16 март с над 39 градуса температура и затруднено дишане. Седмица преди това той и приятелят му посетили Зимното парти в Маями Бийч - голям ЛГБТ фестивал. Поне 38 души са заразени с коронавируса по време на събитието, а трима са починали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френско-германски апел за отваряне на границите между страните от ЕС
Френско-германски апел за отваряне на границите между страните от ЕС
ЦИК изготви пътна карта за дистанционно електронно гласуване
ЦИК изготви пътна карта за дистанционно електронно гласуване