НОВИНИ

ЦСКА 1948 открадна точка и от ЦСКА след уникална драма на "Армията" и отново разбърка картите в битката за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:00, 03.06.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
цска 1948 открадна точка цска уникална драма армията отново разбърка картите битката титлата
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в мач от предпоследния 34-и кръг на сезона в Първа лига, който се изигра на стадион "Българска армия".

Домакините обаче могат да съжаляват неистово за този двубой в края на кампанията, тъй като Иван Турицов можеше да им донесе победата дълбоко в добавеното време на срещата, когато пропусна да отбележи дузпа.

Равенството означава, че момчетата на Саша Илич увеличават на две точки аванса си пред Лудогорец в битката за титлата, но след броени минути разградчани излизат у дома срещу Левски и при успех могат отново да поведат в класирането и то преди последния кръг идната сряда (7 юни).

В същото време пък съставът на ЦСКА 1948 не загуби във втори пореден двубой срещу един от фаворитите за златните медали и освен това вече имат два пункта аванс пред Левски в битката за 3-ото място, което дава директна квота за участие в турнира Лига на конференциите.

На стадион "Българска армия" домакините откриха резултата в 40-ата минута на срещата, когато лошо изчистена топка от защитата на ЦСКА 1948 стигна до Енес Махмутовичи футболистът на Люксембург не се поколеба да стреля от движение и въпреки сериозната дистанция преодоля Генадий Ганев за 1:0.

В добавеното време на първата част обаче гостите отговориха чрез Педриньо, който възстанови паритета с гол от далечно разстояние, при който обаче и стражът на ЦСКА Густаво Бусато не се намеси по възможно най-добрия начин.

След почивката футболистите на Саша Илич контролираха изцяло събитията на терена, създавайки много възможности за второ попадение, като при една от тях удар на Тобиас Хайнц от пряк свободен удар се отби от напречната греда.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато домакините получиха право да изпълнят дузпа, когато арбитърът Радослав Гидженов посочи бялата точка за игра с ръка на Ангел Грънчов, след като ситуацията бе детайлно разгледана с ВАР.

Зад топката застана Иван Турицов, който дотук през сезона бе реализирал и шестте дузпи, които изпълни в шампионата, но този път мерникът му изневери, пращайки кълбото встрани от целта.

Така драматичната битка между ЦСКА и ЦСКА 1948 завърши без победител, което за пореден път през този сезон разбърка картите в битката за титлата между момчетата на Саша Илич и Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саша Илич: Това е много труден момент за нас, резултатът ще окаже влияние
Саша Илич: Това е много труден момент за нас, резултатът ще окаже влияние
Испания отбеляза деня на въоръжените сили
Испания отбеляза деня на въоръжените сили