НОВИНИ

ЦСКА 1948 се прости с европейските турнири след равенство с Локомотив в Пловдив

цска 1948 прости европейските турнири минимална загуба локомотив пловдив
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 20.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 завърши наравно 1:1 с Локомотив (Пловди) при визитата си на стадион "Лаута" в двубой от последния 32-и кръг на Първа лига.

"Смърфовете" откриха резултата 3-ата минута след точно изпълнена дузпа от страна на капитана Димитър Илиев. До 11-метровият наказателен удар се стигна, след като още в 40-ата секунда на срещата Илиев проби отдясно в наказателното поле на "червените" и се опита да центрира към свой съотборник, а топката срещна ръката на бранителя на гостите Ангел Лясков.

В 52-ата минута Локомотив (Пловдив) отбеляза и второ попадение във вратата на Даниел Наумов, когато голмайсторът Илиев изведе резервата Христо Иванов отляво в пеналтерията на гостите, а младокът пусна остро подаване към Милош Петрович, който с удар от движение прати топката във вратата на ЦСКА 1948. Голът обаче бе отменен заради засада на Иванов при извеждащото подаване от страна на Димитър Илиев.

Дълбоко в добавеното време бранителят на домакините Мартин Паскалев игра с ръка в собственото наказателното поле и ЦСКА 1948 получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана нападателят Алекс Колев, който разпечата вратата на стража Илко Пиргов.

Равенството остави съставът на старши-треньора Николай Киров на осмото място в крайното класиране с актив от 41 точки, колкото има и седмият Берое (Стара Загора), но "зелените" са с предимство в преките двубои.

Локомотив (Пловдив) завършва девети с 38 пункта, а Арда (Кърджали) пък остана десети с 35 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое отстъпи на Арда, но ще играе бараж с Ботев (Пловдив) за Европа
Берое отстъпи на Арда, но ще играе бараж с Ботев (Пловдив) за Европа
Черна гора змаени Русия в групата на България на ЕвроБаскет 2022
Черна гора змаени Русия в групата на България на ЕвроБаскет 2022