НОВИНИ

ЦСКА 1948: Столична община разреши мачът срещу ЦСКА да се играе на стадион "Витоша"

благодетелят цска 1948 обяви трансфера уругваец
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 11.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Община "София" е дала зелена светлина на ЦСКА 1948 да проведе мача срещу ЦСКА от 23-ия кръг на Първа лига по план в неделя (12 март) от 16.45 часа на стадион "Витоша" в Бистрица.

Припомняме ви, че през последните няколко дни двата клуба имаха сериозен спор относно мястото на провеждането на срещата, като имаше призиви тя да се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

В крайна сметка от Българския футболен съюз (БФС) постановиха, че дербито ще се играе на стадиона "Витоша", въпреки че кметът на Панчарево и МВР се обявиха против подобно решение, защото смятат мача за "високо рисков".

Днес и от Столична община са потвърдили на ЦСКА 1948, че може да продължи по план с организацията на двубоя на стадиона в Бистрица.

"От Столична община дадоха зелена светлина на ЦСКА да организира домакинството си от XXIII кръг на Първа лига на стадион "Витоша". От институцията са категорични, че не виждат проблем за провеждането на спортното мероприятие в Бистрица. За да се случи това от Столична община разпоредиха осъществяването на засилено видео наблюдение, което ще спомогне за опазването на обществения ред. Според разрешението е необходимо водачите на автобусите от Градския транспорт да сигнализират при наличие на агресивни привърженици, а служителите на Столичната дирекция на вътрешните работи трябва да предприемат всичко необходимо, за да може събитието да бъде обезопасено", обявиха от ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България в група с Азербайджан и Нигерия на Световната купа по хандбал във Варна
България в група с Азербайджан и Нигерия на Световната купа по хандбал във Варна
Константин Костадинов с 14 минути на паркета при успех на Паленсия
Константин Костадинов с 14 минути на паркета при успех на Паленсия