НОВИНИ

ЦСКА 1948 зае четвъртото място в Първа лига след успех над Славия

славия цска 1948
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 28.08.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Славия допусна трето поредно поражение и четвърто в последните си пет мача от първенството. В последен двубой от седмия кръг в Първа лига "белите" загубиха у дома с 0:2 от ЦСКА 1948, а бъдещето на треньора Хосе Мария Бакеро в клуба остава под въпрос.

В 12-ата минута удар с глава на Виктор Генев беше спасен от национал Даниел Наумов.

По-малко от 60 секунди след това Педриньо отправи силен шут, вратарят Николай Кръстев отби топката в гредата, но при добавката Бирсент Карагарен откри резултата в полза на гостите.

В 17-ата минута Педриньо стреля от пряк свободен удар, но Николай Кръстев парира топката. Последва и неуспешен опит за гол на Рууни Ева.

След точно половин час игра Педриньо шутира, Кръстев не успя да се справи с положението и топката достигна до Рууни Ева, който я прати в мрежата за 0:2 с първото си попадение за ЦСКА 1948.

В 35-ата минута за пореден път се получи разбъркване в наказателното поле на Славия и Ивайло Чочев се оказа на голова позиция, но този път стражът на "белите" се намеси решително.

Точно преди почивката част от публиката на Славия се обърна с гръб към терена, като се чуха скандирания "всички вън".

През второто полувреме Мартин Георгиев влезе като резерва и направи повторен дебют за домакините след една година, изкарана в академията на Барселона.

В 50-ата минута Николай Кръстев изби шут на Никола Илиев.

След изтичане на един час игра феновете на домакините поздравиха бившия треньор на "белите" Златомир Загорчич, който присъства на стадион "Александър Шаламанов".

В 66-ата минута Даниел Наумов парира удар на Галин Иванов, а десет минути преди рая на редовното време Георги Русев центрира от фаул, но ударът с глава на Ивайло Чочев беше спасен от Кръстев.

В самия край на двубоя влезлият като резерва Роберто Райчев беше близо до реализиране на попадение във вратата на ЦСКА 1948.

Славия има само 4 точки на 14-то място в класирането, докато "червените" са с 13 точки на четвърта позиция след втората поредна победа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Планински спасители в Пирин помогнаха на момиче, получило алергична реакция след ухапване от насекомо
Планински спасители в Пирин помогнаха на момиче, получило алергична реакция след ухапване от насекомо
Русия съобщи, че е прехванала два американски дрона близо до Крим
Русия съобщи, че е прехванала два американски дрона близо до Крим